Sabtu, 10 Mac 2012

Home » , , , » Prestasi blog kakyong[dot]com© - February 2012

Prestasi blog kakyong[dot]com© - February 2012




Salam bahagia,


Bulan March sudah 10 hari berlalu.. baru ni sempat nak UP kan entri syiok sendiri ni... (hanya untuk rekod & juga pembakar semangat puan blog)






compare dengan bulan lepas... memang berkurang dalam 1.5K visits. UV juga berkurang sebanyak 1.1K.... aaiihh.. semuanya berkurang kan.... secara purata daily visit hanya dalam 670 jer tak sampai 700 pun... 

ada lah sebabnya.. bulan Februari 2012 entri hanya 31 entri ajer.. itu pun banyak entri giveaway dan join segmen.. saya tak banyak sangat menulis.. berbanding bulan Jan 2012, saya banyak menulis dan banyak juga entri SEO... 

dan yang pasti sepanjang bulan Februari 2012, memang blog ini agak diabaikan... huhuu... sian kan... 

10 hari pertama di bulan Mar 2012 ni pun, blog ini masih terabai... tak sempat saya nak uruskan dengan cekap seperti selalu... hahahha, cekap lah sangat kan.. tapi memang terasa lah bezanya, saat saya sibuk dan saat saya lapang. 

Bila lapang, saya boleh menulis dan mencari bahan untuk menulis dengan mudah.. bila sibuk, badan letih, minda letih... nak menulis pun takde mood.




Ini pun referral... berbanding dengan bulan lepas, bulan Feb 2012 purata hanya 65 jer sehari... alahai.. sikit bebenor kan.. target nya nak capai 100 referral daily.. tapi bila saya sendiri tak sempat BW, maka hampa ajer lah harapannya.. 


boleh kata bulan Feb 2012 ni memang tak best lah.. prestasi memang MERUDUM... 




ini pulak rank alexa pada penghujung Feb 2012... rank alexa memang bagus, menyusut jer.. sebab incoming trafik tetap ada... cuma rank Malaysia ajer yang merudum... kurang outgoing trafik lah ni...

meh tengok rank di hari ini, 10 Mar 2012... lagi teruk merudum rank di Malaysia... uwwwaaaaa... rasa nak nanges tengok rank tu..





 
Kalo dalam 1 minggu lagi saya tak rajin BW, alamatnya rank di Malaysia akan terus terjun ke angka 1,000  ... aduhhh.. habis lah cita-cita saya nak capai rank 500 di Malaysia pada April 2012.   *mode geleng kepala*


begini lah adat berblog kan.. bila kita aktif, cantik ajer ranknya.. bila dah tak aktif.. terus merudum sikit demi sedikit.. dah makin tak comel plak angkanya dah... hahahaaa... tongue


sekian... hati dah patah nak tulis panjang-panjang.  sad


Top 10 referral & 10 si peramah saya akan buat di entri lain... 



..
 








Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


38 ulasan:

  1. Kesibukan dgn tugasan harian mmg mbataskan nk update blog kan kak Yong, tp pencapaian itu sungguh mbergsgkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ajumohit,

      kalo ikut rekod memang merudum.. tak best.. hahahaa...

      lebih tak best sbb tak sempat nak BW laju2 semasa ada masa lapang..

      Padam
  2. macam mane nak tengok tu kak yong?

    BalasPadam
    Balasan
    1. gnol4,

      guna google analytic..
      http://www.google.com/analytics/

      makesure u masukkan koding dlm template..

      Padam
  3. takpe kakyong, masih boleh terus berusaha untuk meningkatkan prestasi blog ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. KImmie,
      bila ada masa lapang kena terus pecut dgn blog ni... hehehhe.. tp nak update n3 baru ni pun dok terkial2 cari subjek yg rasa best nak tulis...

      Padam
  4. Kak yong rasa merudum.. sy ttp kata wow!! Jemari Asmara masih jauh tertinggal, tp seronok baca prestasi kawan2. Jadi pembakar semangat utk terus maju.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. zefa NorAsmara,

      sebab pernah dpt lebih baik dr ni.. lagipun yg frust sgt tu sebab rank Malaysia yg jatuh berguling2... huhuu..

      Padam
  5. Menulis blog ini ada pasang surutnya. Alangkah bahagia hari-hari trafik konsisten. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akubiomed..

      kan best kalo konsisten jer.. tp nak buek camno.. kita pun ada masa up n down...

      Padam
  6. biaselah kkyong,kite kan manusia...bukan robot :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ummi Hanie..

      yer betul.. mujur lah Anis dpt sek kat sini.. kalo tak jenuh nak berkg kat rumah MIL.. apa pun tak leh nak buat...

      Padam
  7. tu la.. nak kena blog sepanjang masa. xleh kejap. xleh kejap off... huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mia LIana,

      tu la kena selalu nak adap.. tp kita ni kdg2 ade fokus hal lain yg lebih penting... hanya mampu UP jer n3, dan tinggalkan.. ada masa baru jengah.. :p

      Padam
  8. Huishh...kalo saya dh kira excellent tuh..huhu..saya blog just 4 fun..lebih kpd diary family kami..hehe..kagum ngan kakyong rajin berblog ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ibu MZW,

      ni bukan blog utk personal.. ;)
      blog kakyong yg personal di http://ibualiya.blogspot.com/
      blog yg tu trafik tak sampai 100 pun sehari.. ;) memang tak letak apa2 expectation utk blog tu... berbeza dgn blog yg ini... :) blog yg ini kena usaha lebih utk digilap..

      Padam
  9. Samalah dengan saya, kakyong
    bulab feb memang bulan sibuk
    mujur mood blogging tak padam terus
    hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tehr,

      memnag betul.. mood blogging belum padam.. cuma x best bila tgk angka2 yg semakin besar... :p

      Padam
  10. Balasan
    1. titan,

      memang byk tp prestasi menurun.. ;)

      Padam
  11. bulan feb saya pun zero entri. sibuk dan maleh pun ye juga, huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jemarioren..

      kakyong pun lama jugak tak jengah ke blog jemarioren... sian kan, sibuk sampai xdan nak melawat blog kawan2..

      Padam
  12. takpe K.Yong. BUlan Mac ni kena lg gigihla.

    BalasPadam
  13. takpe. BUlan Mac ni boleh ditingkatkan pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nur,

      harapannya semoga masih ada byk ruang @ masa lapang... ;)
      x leh nak buang masa dah... ;)

      Padam
  14. wah ni pun dh bagus dah kakyong :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. IntanBelian,

      rank alexa memang dah okay.. trafik pun ok.. cuma rank m'sia yg tak best..

      Padam
  15. askm jangan patah hati. bukan terok sangatpun, terkucil je sikit sekali sekala. biasalah tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam denaihati,

      terkucil... adehhh... yg tak best tu sebab rank m'sia dah jatuh byk sangat..
      bulan ni kena kerja keras sikit.. ;)

      Padam
  16. ok jugak tu kakyong..blog sy tu lagila jauh di bawah..angka besor2 jer...seminggu sy tak online ni..baru nk start aktif balik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lin Azlina,

      agaknya kakyong ni expectation tinggi sangat kot..

      tp memang dah letak target utk blog kakyong.com ni.. nampaknya terpaksa amik masa lebih lama utk capai target tu..

      Padam
  17. macam ni pun kakyong kecewa,.... kalau saya punya tu ntah apa nak dikata...

    bagi saya ini sudah cukup baik :) sebab org lain jauh lebih teruk statistiknya.. huhu

    BalasPadam
  18. Pemenang Give Away Sulung Miecyber's Blog telah di umumkan..:D

    http://www.miecyber.com/2012/03/pemenang-giveaway-sulung-miecybers-blog.html

    BalasPadam
  19. Wah~ Dasat ler kak yong..macam ni pun dah kecewa...huhu...tapi betul la...makin lama makin syok tengok trafik dan ranking yang makin ok walaupun umur tak sampai setaun jagung pun...ni yang buat semangat lagi nak improve blog ni...

    BalasPadam
  20. Tak pe,lepas ni BW banyak2!

    kak lagilah, jarang2 update,bila ada kelapangan je...time cuti sekolah ini pun byk kerja yg belum siap!

    BalasPadam
  21. salam kak yong. wah byk nya visitor kak yong.

    BalasPadam
  22. Assalam..
    Banyak juga trafiknya ya..
    tahniah..

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...