Sabtu, 10 Mac 2012

Home » , , , » Prestasi blog kakyong[dot]com© - February 2012

Prestasi blog kakyong[dot]com© - February 2012




Salam bahagia,


Bulan March sudah 10 hari berlalu.. baru ni sempat nak UP kan entri syiok sendiri ni... (hanya untuk rekod & juga pembakar semangat puan blog)






compare dengan bulan lepas... memang berkurang dalam 1.5K visits. UV juga berkurang sebanyak 1.1K.... aaiihh.. semuanya berkurang kan.... secara purata daily visit hanya dalam 670 jer tak sampai 700 pun... 

ada lah sebabnya.. bulan Februari 2012 entri hanya 31 entri ajer.. itu pun banyak entri giveaway dan join segmen.. saya tak banyak sangat menulis.. berbanding bulan Jan 2012, saya banyak menulis dan banyak juga entri SEO... 

dan yang pasti sepanjang bulan Februari 2012, memang blog ini agak diabaikan... huhuu... sian kan... 

10 hari pertama di bulan Mar 2012 ni pun, blog ini masih terabai... tak sempat saya nak uruskan dengan cekap seperti selalu... hahahha, cekap lah sangat kan.. tapi memang terasa lah bezanya, saat saya sibuk dan saat saya lapang. 

Bila lapang, saya boleh menulis dan mencari bahan untuk menulis dengan mudah.. bila sibuk, badan letih, minda letih... nak menulis pun takde mood.




Ini pun referral... berbanding dengan bulan lepas, bulan Feb 2012 purata hanya 65 jer sehari... alahai.. sikit bebenor kan.. target nya nak capai 100 referral daily.. tapi bila saya sendiri tak sempat BW, maka hampa ajer lah harapannya.. 


boleh kata bulan Feb 2012 ni memang tak best lah.. prestasi memang MERUDUM... 




ini pulak rank alexa pada penghujung Feb 2012... rank alexa memang bagus, menyusut jer.. sebab incoming trafik tetap ada... cuma rank Malaysia ajer yang merudum... kurang outgoing trafik lah ni...

meh tengok rank di hari ini, 10 Mar 2012... lagi teruk merudum rank di Malaysia... uwwwaaaaa... rasa nak nanges tengok rank tu..





 
Kalo dalam 1 minggu lagi saya tak rajin BW, alamatnya rank di Malaysia akan terus terjun ke angka 1,000  ... aduhhh.. habis lah cita-cita saya nak capai rank 500 di Malaysia pada April 2012.   *mode geleng kepala*


begini lah adat berblog kan.. bila kita aktif, cantik ajer ranknya.. bila dah tak aktif.. terus merudum sikit demi sedikit.. dah makin tak comel plak angkanya dah... hahahaaa... tongue


sekian... hati dah patah nak tulis panjang-panjang.  sad


Top 10 referral & 10 si peramah saya akan buat di entri lain... 



..
 








Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...