Rabu, 1 Februari 2012

Home » , , , , , » Prestasi blog kakyong[dot]com© - January 2012

Prestasi blog kakyong[dot]com© - January 2012




Salam bahagia,


entry sekadar rekod puan punya blog



yang dibulatkan merah tu.. = takde kiraan trafik.. saya tukor template.. lepas dah customize semua, lupa pulak nak masukkan kod google analytic.. maka tiada bacaan trafik pada tempoh lebih 36 jam.. 

secara keseluruhan.. lebih kurang macam bulan Dec 2011 jer.. pertambahan Visits = 2k jer.. dan pertambahan UV (unique visitors) = 1.4k ajer.. pageview pun meningkat dalam 2.3k jer. 

Item yang lain, biasa jer.. bounce rate masih tinggi.. average time on site pun lebih kurang sama jer.. 







Ini pulak referral.. bulan2 sebelum ni saya lupa nak jengah.. peminat setia blog saya ni tak ramai.. average dalam 70 jer untuk sehari. Page visit pun hanya 1.87, tak sampai 2 page pun.. Apa-apapun terima kasih yer kerana sudi singgah sini dan membaca entri saya.. senang sikit rasa hati tengok avg time on site tu dalam 3 minit 43 saat = hampir ke 4 minit tu.


dan top 15 referral blog kakyong[dot]com© untuk Januari 2012
  1. mialiana.com
  2. esempoi.com
  3. norhayatiberahim.blogspot.com
  4. ziefauzi.com   thumbs up
  5. denaihati.com
  6. maz-naz.blogspot.com   thumbs up
  7. mylifemyprimaryplan.blogspot.com  thumbs up
  8. puanbee.com   thumbs up
  9. kakyong72.blogspot.com
  10. chekguisza.blogspot.com
  11. Anamarza
  12. ibualiya.blogspot.com
  13. anastasyea.com
  14. tunzhotspot.blogspot.com   thumbs up
  15. ummihanie.com  thumbs up

buat yang ada thumbs up = kawan-kawan yang join segmen rerama berterbangan.


dan si peramah untuk bulan Januari 2012



dan sebagai penghargaan saya letakkan feed blog untuk 2 top-referral & 2 si peramah di bahagian footer, akan kekal di situ selama 1 bulan. 





dan alexa rank terbaru  big grin




bulan ni merancang nak menambah review alexa blog kenkawan.. bulan Januari 2012, langsung tak sempat @ tak ingat nak mereview alexa blog kawan blogger.


..




jemput semua untuk memeriahkan contest & giveaway ibu sihat anak riang









Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


21 ulasan:

  1. wah hebat la blog akak...terbaik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. @papa mifz,

      ramai lagi yg terbaik.. masih berusaha lagi ni..

      Padam
  2. bulan ni yus kurang ramah lah ekk?..hihi.
    Bulan ni mmg kurang bw, dah kurang juga on lappy ni nampaknya minggu ni kakyong

    Apa pun congrats...:)

    BalasPadam
  3. salam..
    wahh..hebat tu..
    tahniah..saya tumpang
    bangga :)

    BalasPadam
  4. teringin nak buat review prestasi macam ni jugak kat blog saya tapi tak pandaila.... tgk alexa jer hari2...makin okey...suka...jauh lagi nun di sana nk dibandingkan dgn kakyong

    BalasPadam
  5. Terima kasih kakyong bg credit kat anastasyea. =)

    www.anastasyea.com

    BalasPadam
  6. kak yong,, macam mana nak dapat data daripada google analytics tu? muja dah sign up,, tapi still tak dapat data,, n muja perasan kak yong ada tulis pasal masukkan kod google,, macam mana tu ek? sorry kalau muja ganggu dengan pertanyaan ini :D

    BalasPadam
  7. dalam masa sebulan, byk juga peningkatan...teruskan usaha kakyong :)

    BalasPadam
  8. Rajin kak yong buat review ya, saya nak buat entry pun tak de mood, masih dalam mood "terkejut" tu yg banyak entry drama je lately ni

    BalasPadam
  9. As salam Kak Yong.

    Mmg nampak begitu teruja tgk statistik Kak Yong ni. Mmg nampak cantik jer =)

    Moge trus kekal konsisten berblogging.

    BalasPadam
  10. thaniah kkyong ...

    yeay .. masih masuk carta hati najwa latiff .. ehh .. carta top referral & kuat bebel :p

    BalasPadam
  11. tahniah untuk kak yong.. sorrylah.. bula Jan aku cuti hampir 2 minggu tak
    jengah sahabat2 coz bz.. wish u all d best...

    BalasPadam
  12. wah..tinggi jugak rank blog kak yong yer..

    BalasPadam
  13. ish, kakyong.. tingginya rank blog kakyong ni... eus x pandai btol nk tmbh2 gadget2 mcm kt blog kakyong ni! hahaha.....

    BalasPadam
  14. hee.

    jarang Nita singgah sini kan? nak kena singgah selalu lepas ni.

    :))

    BalasPadam
  15. cayalah kak yong...
    alexa kak yong dah menghampiri 500 la..
    tahniah tuk kak yong..tak sia2 usaha kak yong..

    BalasPadam
  16. Banyaknya trafik Kak Yong. Lambat lagi kalau hendak capai 1k ke atas.

    BalasPadam
  17. pehh..banyaknya trafik dia. jeles.jeles.

    BalasPadam
  18. tahniah kakyong..memang mantop alexa tu..

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...