Isnin, 6 Februari 2012

Home » , , » Penampilan Sultan Kelantan yang simple

Penampilan Sultan Kelantan yang simple




Salam bahagia,





Sesekala saya suka juga membaca berita tentang Sulan Kelantan Sultan Muhammad V ni.. pada saya beliau ini antara Sultan yang simple dan tidak begitu sangat nak berprotokol dan pasti dekat di hati rakyat. Saya mengkagumi keperibadian beliau. Allahu Akhbar.


Insya Allah, saya mendoakan supaya Sultan Muhammad V (Tengku Faris Petra) bertemu jodoh dengan wanita yang solehah . Amin



..





Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


14 ulasan:

  1. Saya masih lagi ingat ketika baginda memegang jawatan Tengku Mahkota Kelantan, beliau bersolat Jumaat di Masjid Mutiara Damansara sebaris bersama saf-saf yang lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. @akubiomed..

      owh dah pernah jumpa ya.. Alhamdulillah.. suka mendengarnya.. x perlu la nak berprotokol sgt kan.. kita ni sama ja.. hambaNya..

      Padam
  2. antara sultan yang berjiwa dan mesra rakyat. Saya rasa beliaulah sultan pertama yang menukar perkataan 'Daulat Tuanku' kepada perkataan Allahuakbar. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @mama murai..

      ya betul lah tu.. beliau Sultan yg pertama berbuat demikian...

      Padam
  3. time muja dok kat sms tengku muhammad faris petra,, tiap2 tahun sultan yang time tu tengku mahkota datang rasmikan majlis kitorang,, suka sangat :D

    BalasPadam
  4. Memang sempoi dan tidak kisah bergaul dengan rakyat. Cool.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. @muazfariss..

      peribadi mulia memang bagus jika semua sultan pun begini..

      Padam
  6. Bangga dapat sultan macer dio hehe..
    Pernah dapat duit dari sultan dulu tme belum jadi sultan
    bangga dapat sultan macam dia..
    Allahhuakhbar... pANJANGKAN uMUR Al SULTAN KAMI

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. Semoga Allah SWT merahmati baginda..
    Baginda memang sempoi.. tidak seperti orang kebanyakkan
    seperti kita yang terkadang bangga dgn title dan darjat
    hingga lupa diri mereka kerdil di sisi Allah..

    BalasPadam
  8. semoga tuanku sentiasa dirahmati allah yang maha esa

    BalasPadam
  9. baginda sultan mmg haruss dijadikn contoh ...

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...