Khamis, 2 Februari 2012

Home » , , , , , » Cara dapatkan link post di FB, twitter dan google+

Cara dapatkan link post di FB, twitter dan google+




Salam bahagia,


Secara asasnya, untuk  link bagi post di FB, twitter dan google+ adalah tersimpan di bahagian date/day/time.


Untuk lebih mudah.. tengok gambor jer lah..


cara untuk dapatkan link post di google plus


ini untuk google+ , jika anda ada google plus account, maka jika anda tekan buttonshare +1 tu, post akan di share ke profile anda. Belum daftar dengan google plus...?? klik ajer kat SINI.




hanya right klik dan 'copy link address'.. 

contoh +1 link yang di atas adalah
https://plus.google.com/106934365023714575294/posts/DzNGZqvaeH7
https://plus.google.com/106934365023714575294/posts/UgGLM1tVqLN




cara untuk dapatkan link post di twitter


klik pada hours/date, kemudian right klik dan copy link address

contoh link twitter yang diatas adalah

https://twitter.com/#!/Ibu3A/status/164650490611769344
https://twitter.com/#!/Ibu3A/status/164650349330825217



cara untuk mendapatkan link post di FB



klik pada item yang dikotak ungu, right klik dan copy link address

 contoh FB  link untuk yang di atas  adalah 

https://www.facebook.com/kakyongdotcom/posts/101343566658108
https://www.facebook.com/kakyongdotcom/posts/299761050073432



Mudah jer kan... selamat mencuba. 


..






Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


7 ulasan:

  1. yg google+ tu slalu buat tapi lmbt post sbb asyik lupa je :)

    BalasPadam
  2. tq...dah bookmark dah..pas ni ada masa leh buat

    BalasPadam
  3. oh gitu jer ye ... tq kkyong

    tp ... utk penyertaan GA kkyong tu sume hanie dah buat tau , kkyong cek je lah ye ;)

    BalasPadam
  4. I am regular reader, how are you everybody? This post posted at this website is genuinely good.
    my website > Organic Coffee with Ganoderma Lucidum from Organo Gold

    BalasPadam
  5. oo..baru tau cara untuk membuatnya..tq sharing..

    BalasPadam
  6. okey, dah tengok caranya yang g+, nanti has bagi link ek..

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...