Selasa, 28 Jun 2011

Animasi anak-anak : Anak-anak Sidek dan Usop Sontorian





Salam bahagia kawan-kawan,



Hari ni nampak lagi keyword masuk pasal “Anak-anak sidek”, happy  depa ni cari animasi Anak-anak Sidek atau apa, saya tak pasti.. tapi saya sebenarnya memang dalam proses mendownload siri animasi @ kartun anak-anak Sidek ni.. so saya kongsikan beberapa link download yang saya dah bookmark, dan masih belum sempat di download sepenuhnya.







Animasi Anak-anak Sidek

credit link pada rdismail1404







Animasi Usop Sontorian

credit link pada Ejoy86



credit link pada zaidswk1992



Actually ade banyak lagi, tapi kebanyakan video tak berapa ‘comel’ kualiti nya.. tongue   saya ni pun hanya buat koleksi untuk tontonan anak-anak. Rasa nostalgik sangat kedua-dua siri animasi ni  batting eyelashes  nanti bila ada kelapangan saya tambahkan lagi link nya.





p/s

Untuk Animasi boboiboy, saya download terus dari Tonton. Boleh belajar kat SINI, cara-cara untuk download dari TONTON.





salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Jumaat, 17 Jun 2011

Cara @ tutorial untuk download video

 

 

Salam bahagia,

 

Ini adalah menjawan soalan yang pernah ditinggalkan di kotak komen (maaf lupa siapa yang request, dah cuba cari di kotak komen.. tapi tak jumpa lah pulak)

 

1. Cara untuk download video dari youtube

  • Boleh rujuk di blog CLOUD9. Tutorial yang sangat kemas dan mudah diikuti.

  • Untuk download video di Malaymovie pun, sila guna kaedah diatas

  • Video dari facebook juga boleh di download menggunakan kaedah diatas, tapi perlu ade trial n error.. kadang2 dapat, kadang2 tak dapat.. Winking smile


 

2. Cara untuk download dari hotfile.com

  • contoh adalah download link dari blog Kaze

  • sebaiknya register akaun di hotfile, jika tak register pun tak pa kot.

  • klik link yang hendak di download dari blog berkenaan


 

then u akan sampai ke page macam ni



  • klik pada button REGULAR DOWNLOAD, >> untuk free-use,

  • kalo yang High Speed Download tu kena bayor yer.. kalo tak caya.. kome klik lah tengok.. Smile with tongue out


 

page akan jadi begini.. kena tunggu beberapa saat..



 

bila kiraan masa dah habis akan sampai ke page ini.. terus jer klik pada ‘Clik here to download’.. kadang2 mungkin akan keluor catche text @ ala2 macam word verification gitu.. follow jer, pastu baru dapat page macam ni.. Winking smile



 

Bila dah klik download tu.. save lah file tu ke mana2 folder di lappy @ PC kome.  Kelajuan download adalah bergantung pada speed servis internet kome yer. Saya cuma guna Streamyx biasa jer.. paling lama pun untuk fail 100MB ambil masa dalam +-1/2 jam.

 

harap dapat membantu mereka yang baru belajar-belajar nak mendownload video drama.

 

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Jumaat, 3 Jun 2011

novel kasih yang suci – baca online (non-full-version)

 

Salam bahagia,

ramai yang search novel ni kan.. tapi versi ni hanya sebahagian jer yer.. tak semua page yang ade.... selamat membaca... ;)

Jika nak baca full-version, kena beli lah yer...


 


 

 


Alaf 21


Pages displayed by permission of Alaf




salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Selamat pengantin baru–Shukuri & Asikin

 

Salam bahagia,

 

Majlis nikah adik ipar (adik suami), Nurasikin sudah pun berlangsung pada 27 May 2011, di Masjid An-Nur Batu 8 Ulu Kinta.

 


Barakallah–Maher Zain


 

Tahniah buat Syukuri (sebut Syukri) dan Ikeen… Majlis akad nikad telah berlangsung selepas Asar. Hampir sesak dewan solat masjid sebab 5 pasang pengantin yang nikah.

 



 

kualiti gambar sangat tak bagus.. silap setting, gambar banyak yang bergegar.. Smile with tongue out

 



Alhamdulillah, selamat sudah dengan sekali lafaz.. Smile



gembira dan ceria pengantin perempuan.. di belakang tu semua keluarga kami.. Winking smile

 



 



 

Acara batal air sembahyang di buat di rumah.. heheh.. saya suka gambar ni.. candid… Winking smile

 



 

Tahniah buat adik-adik ku.. semoga melayari alam rumahtangga dengan penuh kasih sayang dan kesabaran. Open-mouthed smile

 

p/s

more photos coming… hanni kassim, rogi la tak datang kenduri Ikeen, kalo tak dah boleh kita berkenal-kenalan..

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...