Jumaat, 30 Disember 2011

Home » , , » Segmen - 5 blog Paling di Minati

Segmen - 5 blog Paling di Minati




Salam bahagia

klik banner ni untuk join, tamat pada 31 Dec 2011




Pepagi tadi jengah ke blog Mia, nampak Mia join segmen ini.. maka saya pun tertarik hati juga nak join... tak susah sebenarnya nak letak 5 blog pilihan saya nih, sebabnya memang kerap saya ke blog mereka nih..



Jom kenali blog yang saya minati :



Pertama : blog PuanBee.com

sapa yang tak kenal puanbee..??!! dulu masa saya kenal puanbee, masih lagi guna blogspot.. sekarang ni dah hampir 1 tahun jugak puanbee berhosting.. memang komited dan gigih puanbee ni.. sekarang ni blog PuanBee berada dalam rank 200++ di Malaysia. Semoga terus gigih berblog Bee, walaupun saya dan PuanBee ni memang status kerjaya yang sama, tapi saya tak mampu nak seaktif Bee dalam berblog. 








Saya sudah kenal kak limah hampir 2 tahun.. dan sudah pernah bersua muka.. kaklimah pernah terjah rumah saya pada tahun lepas (2010). Jika dari segi rank, blog kaklimah ni jauh la kalo nak setara dengan PuanBee.,, tetapi ada terlalu banyak nilai tambah yang saya suka dari entri-entri dan gaya penulisan beliau..thumbs up.     JIka tak percaya, sila lah jengah.. Pada saya, kak limah ni sangat berpengalaman orangnya dan luas pandangannya, sebab sudah merantau ke segala ceruk rantau.. beliau baru jer balik dari mengerjakan ibadah haji.. jangan lepaskan peluang membaca pengalaman beliau di sana.. cara perkongsian kak limah memang lain dari yang lain... simple tapi berisi.






Ketiga : blog teh ramuan

Saya tak ingat (tetiba jadi insomnia pulak) sejak bila saya jadi pengunjung setia blog Tehr. Tapi saya suka blog cikgu ni.. sebab selain cara penyampaian entri yang santai, kebanyakannya entri adalah dalam bentuk pantun penuh bermakna.. kalo kome suka berpantun, sila lah jengah ke blog tehramuan, tak rugi, sambil singgah boleh minum teh secawan.. big grin





Keempat : blog Kak yati NB

Saya mengenali kak yati NB melalui novel beliau.. saya mula mengenali dan menyimpan koleksi novel tulisan beliau sejak awal tahun 2000 lagi. Dan saya mengenali blog beliau sejak awal tahun 2009 lagi.. saya suka membaca catatan beliau, kadang-kadang ringkas tapi punya motif tersendiri.. saya juga suka membaca catatan perjalanan beliau.. sebagai penulis novel beliau memang sangat suka mengembara. Jangan kata anda tak kenal novelis tersohor ni.. jom klik blog beliau.. thumbs up






Kelima : blog MamaYatie

Saya mengenali Mama Yatie sejak lebih setahun yang lalu.. hampir 2 tahun juga sebenarnya.. mula tertarik dengan blog beliau kerana beliau selalu menulsi tentang pendidikan awal anak dan juga taska pemata negara.   Alhamdulillah, sealiran kami dalam isu pendidikan awal anak ini. Jom kenal mama yatie.. happy



Sebenarnya ade banyak lagi blog yang saya suka, sebab segmen ni kata pilih 5 ajer kan.. janganlah ade kawan blog yang kecik hati jika blog kome tidak termasuk dalam senarai top 5 nih.. selagi saya BW dan meninggalkan komen di blog kome.. maknanya ukhwah itu tetap berterusan..


terlupa lagi nak tag kawan-kawan.. :

jadi saya nak menjemput











Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


10 ulasan:

  1. blog puanbee tu mmg saya pun rajin singgah, yg lain2 baru ni ditemui, jadi boleh la start menyinggah di blog2 mereka. :)

    BalasPadam
  2. paling diminati ni, kakyong?
    wah, nak kena pilih juga ni

    BalasPadam
  3. sy kenal blog bee tu masa dia join segmen cikgu dahlia...masa tu blogspot lagi..now mmg dia gigih dan komited berbllogging...

    BalasPadam
  4. bagus jugak join segmen gini, leh kenal blogger yg lain kan kak yong

    BalasPadam
  5. Blog puan bee mmg terkenal dah skrg. Dulu rajin masuk skrg dh kurang, berat. 3 yg lain tak kenal lagi.

    BalasPadam
  6. salam..
    Blog Teh Ramuan..saya pun selalu ke sana
    selamat menyambut tahun baru 2012
    moga tercapai apa yang di hajati
    tahun 2012 nanti :)

    BalasPadam
  7. blog puan Bee sapa x kenal kan.. mmg gigih Bee ni.. yg lain2 zie tak pernah singgah.. InsyaAllah..ada masa nak singgah jgk...

    BalasPadam
  8. antara 5 yang tersenarai hanya 2 saya pernah singgah...bolehlah terjah yang lagi 3 nanti..:)

    BalasPadam
  9. pasni mama tunz nak singgah ler

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...