Selasa, 15 November 2011

Home » , » Pintu Utama Istana Negara Baru

Pintu Utama Istana Negara Baru







KUALA LUMPUR: Pemandangan dari arah hadapan pintu utama Istana Negara yang baru di Jalan Duta selepas selesai istiadat menaikkan bendera. Foto: Sairien Nafis (15/11/2011)


sumber : mymetro


Untuk tengok lebih banyak gambor Istana Negara Baru yang bernilai RM800juta nih.. boleh lah singgah sini..



p/s
Adakah anda rasa membazir membelanjakan RM800juta untuk ini... ??


.


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


22 ulasan:

  1. mak aiiiii...cantiknyaaaa...RM800juta? ish ish..takut nak sebut kak yong...

    BalasPadam
  2. Woww... canteknya.. tp rakyat?! :(

    BalasPadam
  3. iya. membazir sbb bukan pakai sgt pun. nak menunjukkan gah je. habis duit rakyat pd benda tak berapa berguna. kalau ye pun, tak perlu sampai RM800 juta!

    BalasPadam
  4. tak tahulah apa motip buat istana mahal2 kan...bagi duit tu untuk benda lain kan bagus

    BalasPadam
  5. Kkak yong.....membazir je buang duit utk Istana Mewah tu kan....huhuhuhu....

    BalasPadam
  6. wah..memang lah cantik..tapi hanya pintu..buat apa lah nak mahal2 sangat itu baru pintu....kalau kat dalam lagi giler mahal..rasa mcm tak bangga sangat lah..walaupun cantik...;d

    BalasPadam
  7. wahhh..memang cantik..tapi pintu jew kan tak payah lah mahal sangat...itu baru pintu..tak yang di dalam lagi..walaupun cantik..tapi tak rasa bangga pun...

    BalasPadam
  8. payah nak cakap benda-benda macam ini.
    tapi kalau sultan brunei datang melawat ka, orang asing datang melawat ka..ok la kan
    rupa cam White House pun ada gak huhuhu

    tengok toilet pun biasa2 takde la gold plated hehehe

    takpa..dalam Islam kita kena bersangka baik Kakyong

    BalasPadam
  9. mmbazir le namenye ni..tp xleh komen lebey2 kang ISA lak..huhu ...

    cer tgk arwah Gaddafi tu ... sampai mati xde rumah lgsg,apatah lg istana ke,mahligai ke... ye mmg dia PM bukan raja tp takkan xmampu bina rumah,at least pun kan ...

    BalasPadam
  10. istana ni dekat je ngan ofis saya kak yong...hehe...tiap2 hari lalu istana ni...drp dlm pembinaan sampai la ni dah siap pun...


    salam kak yong, tengs drop by my blog...awat tak follow sekali? saya dah follow sini terus...

    nice blog!!

    BalasPadam
  11. @sakila's craft memang cantik.. agak2 boleh tak kalo kita nak tumpang tidur barang semalam.. dpt tidur kat tepi lobi pun okay per.. karpet tebal.. ;)

    BalasPadam
  12. @eus tu lah eus.. penin mikir nak justify rm800juta nih... kalo rm100juta pun memang gila mewah..

    BalasPadam
  13. @transformed housewife kakyong setuju.. tak perlu sampai sebanyak tu kan.. ntah brp byk lah sy kroni yg dpt untung dr projek nih.. ni belum kira lagi subcon yg cabut lari, tp untung juta2..

    BalasPadam
  14. @Ila kalo guna separuh cost tu utk buat rumah rakyat miskin.. brp juta rumah yg dah siap... brp juta rakyat yg dpt hidup lebih selesa..

    BalasPadam
  15. cantekkkk tapi..................cuba 800 tu buang satu/2 digit, mesti lagi cantekk

    BalasPadam
  16. @SYaMiLa tu la sya... terlalu bermewah kan.. rasanya tak perlu semahal itu kan..

    BalasPadam
  17. @Run Away sebenarnya kos keseluruhan mahligai tu RM800juta.., bukan pintu utama tu...

    mix feeling sbeenarnya.. tempat tu memang cantik.. tp rasa spt terlampau bermewah-mewahan..

    BalasPadam
  18. @Farah Rahim memang nak bersangka baik.. tpi bila kenangkan kos tu terlampau2 utk negara kita dlm keadaan ekonomi yg lembap mcm ni..

    najib pun mahukan mercu tanda kot dlm era pemerintahan dia.. ;)

    BalasPadam
  19. @Ummi Hanie MG ada istana.. tp dia suka dok dalam khemah... hihihiii..

    BalasPadam
  20. @wahida terima kasih singgah wahida..

    owh, dekat dgn opis ya... nampak lah progress dari awal & skrg ni nampak megah & gagah lah area situ.. ;)

    BalasPadam
  21. @MamaYatie kalo rm80 juta, rasanya xde lah org nak meroyan sgt kan... ;)

    BalasPadam
  22. erm nanti boleh singgah lihat persekitarannya

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...