Sabtu, 12 November 2011

Home » , , , , » Meletakkan button Retweet, Facebook dan Google +1 ber’'counter’

Meletakkan button Retweet, Facebook dan Google +1 ber’'counter’


Salam bahagia,


Lepas maghrib tadi, terperasan ada email dari DenaiHati.. peringatan Winking smile untuk peserta Contest Gadget Impian

 
Setiap peserta dikehendaki memasang button
RETWEET, FB LIKE dan GOOGLE +1 yang mempunyai 'counter'..
Counter = Setiap button akan memaparkan berapa jumlah klik yang diterima.
 
 
Jadi saya pun mula lah menggodek.. menggoogle serata tempat.. akhirnya saya jumpa di blog Blogger Plugin.


dan berjaya juga memasang ketiga-tiga button tersebut..
 

kalo rasa tak nampak button tu.. sila klik gambor

 

Untuk yang juga mahu letakkan button ini, boleh rujuk link-link ini :


sekian, selamat mencuba.



Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


8 ulasan:

  1. wondering kenapa tweeter nye button x kuar...huhu

    BalasPadam
  2. @Linda Musa u kena klik pada tajuk.. then baru nampak semua button keluor.. kakyong pun tak tau pasal jd camni.. x reti nak godek2 dah..

    BalasPadam
  3. hehe kakyong join juga ye ..oh denaihati ade contact .. tk sabar tunggu step pertandingan tu seterusnya

    BalasPadam
  4. @Ummi Hanie WP memang mudah... add plugin jer... ;)

    BalasPadam
  5. sy jer masih guna blogspot..nk tukar ke wp tp tkt ilang seme2..xreti

    BalasPadam
  6. @Lin Azlina kakyong dr blogspot.. pindah guna WP & now pindah balik guna blogspot... hehehhe... Alhamdulillah, kalo tahu caranya, xde yg hilang..

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...