Jumaat, 25 November 2011

Home » , , , » Laman (pages) Google +1

Laman (pages) Google +1




Salam bahagia,


hari ni jalan2 ke blog PuanBee.. katanya gadget Follower a.k.a Google Friend Connect (sambung rakan google) akan ditamatkan tak lama lagi. dan akan diganti dengan Google +1.





Maknanya, akan sampai tempoh masa widget followers akan dipadamkan terus kegunaannya. big grin  Tengok saya sengih nampak gigi gitu... apa nak kesah kan.. sebab followers blog saya ni pun sikit bebenor. hehehe... 



Adakah anda sudah buka akaun google +1.?  kalo belum, sila lah daftar yer. Saya hari tu daftar pun sebab ada kawan yang invite.. tak pasti lah pulak sekarang ni boleh terus daftar jer ke laman google +1 atau perlu invitation. confused   keliru jap... huhuu... 


Btw, kalo kome rasa nak saya invite/jemput ke google +1.. kome boleh ajer email ke saya kakyong72@gmail.com, atau tinggalkan ajer email kome kat kotak komen saya nih.. syaratnya - hanya perlu ada akaun gmail ya..


Bila dah ada akaun google +1, boleh lah create google pages pulak.. 



Saya pun baru ajer create Laman google +1 saya...  tongue terkial-kial juga saya nak 'tampal'kan widget@badge laman google +1 ni kat sidebar.. at wits' end  



sudi-sudi lah join laman google +1 saya.. klik kat sidebar yer..





Tutorial untuk membuat laman (pages) Google +1 ni, anda boleh rujuk di >> Cara Buat Google + Page Dan Masukkan Badge G+ Disidebar Blog


..
Jom join segmen rerama berterbangan - Dec 2011
..







Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


14 ulasan:

  1. dah baca jugak kat blog bee tadi. masih terkial2 nak buat ngan bband yg slow sgt nih...

    BalasPadam
  2. heeh samelah..sengih je blh..follower ciput je..yg btol2 bace dan komen pon ciput jugak ;)

    BalasPadam
  3. zie rasa syg jgk kalu follower widget tu kena mansuh... byk tak byk seribu lebih jgk la.. hehehe... dah +1 fanpages k.yong..

    BalasPadam
  4. sudi je , dah klik 1+ kakyong hehe

    BalasPadam
  5. belum daftar la kakyong
    tak tau nak buat apa
    fb pun jarang2 buka
    huhu

    BalasPadam
  6. kakyong...sy dh try byk kali nk insatll widget tu tp xberjayala...sudi x tolong sy? ada sekali tu menjadi tap terlebey plak..xtau nk tkr saiz katner..

    BalasPadam
  7. @Izan Ishak dah berjaya ke tampal badge nya... Bee ada buat n3 baru Izan, nanti jengah balik tgk cara utk tampal badge

    BalasPadam
  8. @tehr daftar ajer lah.. ada kegunaannya nanti..

    BalasPadam
  9. @Lin Azlina cer lin try tgk n3 terbaru puanbee.. ada di tunjukkan cara utk masukkan badge.. kalo x dpt jugak, nanti contact kakyong..

    BalasPadam
  10. salam kak.iqa nak tanya,mcm mana nak masukkan google badge tu dalam blog blogspot yer?
    Haritu ada tgk tuto kat puanbee,
    code yg dlm kotak biru tu nak letak kat mana kalau untuk pengguna blogspot? "letak dalam theme dekat head" tu kat mana?
    Iqa letak yg dlm kotak merah tu jek.Pastu kejap2 dia ada,kejap2 dia hilang lar kat blog.Iqa salah step ker erk?huhu=.=

    BalasPadam
  11. @zareliqa afiqa

    salam adik, kakyong dah masuk ke blog zareliqa afiqa.. betul dah tu masukkan di sidebar, hanya add widget jer..

    yg kakyong punya nih tak perasan pulak dia hilang ke tak... :)

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...