Ahad, 10 Julai 2011

Home » , , , , , , , » Blog kakyong.com di TEGUR oleh Eyriqazz @ GTO

Blog kakyong.com di TEGUR oleh Eyriqazz @ GTO

 

 

Salam bahagia,

 

Rasanya ramai yang kenal GTO @ Eyriqazz. Antara Sifu dalam dunia blogging.. antara blogger yang expert dalam tips membuat duit dengan blog. Winking smile

 

Jom tengok  TEGURAN dari Eyriqazz untuk blog ini yang baru nak bernafas ni.. Smile

 
First of all, salah silap harap maafi. hanyalah pandangan peribadi . Inilah teguran saya :

1) Nama blog unik, simple, mudah diingat…. good one…
2)header blog blom cukup cantik..nampak macam kosong ruangan atas
3)Susunan widget yang boleh dikemaskan lagi. Nampak macam kurang tersusun…
4)trafik blog tinggi. good. cuma rasanya advertiser tak berapa prefer blog yang sharing download link etc….kemungkinan utk kena saman pun tinggi..so be careful ya…rasanya cikgudahlia pernah buat entry pasal ni sebelum ni…
5) Keunikan blog? Umm, nampak mostly on SEO entry..Tak salah, cuma kalau ada keunikan tersendiri, mungkin boleh menarik lebih ramai pembaca, advertiser, or etc…
6)template blog blom cukup menarik hati….
7) Suggestion : tukar template, kemaskan widget, mungkin boleh selitkan personal entry suka duka kehidupan seorang ibu, isteri ….


cukupla dulu…salah silap harap maafi yaa??

 

 

Respond saya :

 

1. Saya memang amat ternanti-nanti TEGURAN yang membina seperti ini.. dan Insya Allah akan cuba berusaha sedaya upaya untuk memperbaiki segala kekurangan. Smile


 

2. Perkara (2), (3) dan (6) .. Insya Allah, bila ada idea nanti saya cuba ubah, dan tukar. saya sebenarnya ada meminta pandangan beberapa rakan blogger.. cuma saya ajer yang belum ade masa nak menelek setiap theme WP ni.  Smile with tongue out


 

3. Perkara (4) itu saya juga baru maklum/tahu tentang advertiser yang tidak favor dengan blog yang sharing download link ini. Ada kawan blog yang cadangkan pada saya supaya ‘sembunyikan’ entry-entry yang berkaitan jika ingin apply iklan dengan advertiser tertentu.. tapi saya fikir tak elok menipu kan.. jadi saya decide tak nak apply untuk masa ini. Smile


4, Perkara (5).. belum bertemu UNIK blog ini.. Smile  heheh.. saya pun masih belum dapat menjawab dengan jelas kalo orang bertanya apa UNIKnya blog saya ni… Winking smile  masih banyak yang perlu saya belajar… tapi satu perkara yang saya akui entry SEO mengundang ramai pelawat, tetapi kurang pembaca dan kawan yang sudi beramah-mesra (meninggalkan komen).


BUat masa dan saat ini, saya cuba nak kekalkan blog ini dengan review drama & filem tempatan, juga novel, juga buku yang saya minati.. ikut citarasa saya lah kan.. sebab saya tak review semua drama, filem dan novel.. hanya yang saya suka ajer.. Open-mouthed smile  Jadi, mungkin blog ini tidak dapat cater kehendak semua.


Aktiviti saya dan anak-anak, apa juga aktiviti keluarga saya, akan kekal saya update di blog sana.. JIka ada kawan2 yang ingin tahu aktiviti keluarga saya dan anak-anak, jemput lah ke blog sana ya..


Insya Allah, dalam tempoh 1-2 minggu, saya akan cuba tukor template blog.. belum ade idea lagi ni nak buat yang camana.. Winking smile


Buat Eyriqazz, TERIMA KASIH atas teguran. Saya amat2 hargainya, dan sangat membuka mata dan minda.. Open-mouthed smile


Alkhirnya sekali, mohon doa dari semua yang singgah ke blog ini buat Sepupu saya di ICU Hospital Sg Buloh. Doakan semoga sepupu saya memberi respond yang positif ke atas rawatan yang diterima nya. Amin.



Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...