Jumaat, 17 Jun 2011

Home » , , » Cara @ tutorial untuk download video

Cara @ tutorial untuk download video

 

 

Salam bahagia,

 

Ini adalah menjawan soalan yang pernah ditinggalkan di kotak komen (maaf lupa siapa yang request, dah cuba cari di kotak komen.. tapi tak jumpa lah pulak)

 

1. Cara untuk download video dari youtube

  • Boleh rujuk di blog CLOUD9. Tutorial yang sangat kemas dan mudah diikuti.

  • Untuk download video di Malaymovie pun, sila guna kaedah diatas

  • Video dari facebook juga boleh di download menggunakan kaedah diatas, tapi perlu ade trial n error.. kadang2 dapat, kadang2 tak dapat.. Winking smile


 

2. Cara untuk download dari hotfile.com

  • contoh adalah download link dari blog Kaze

  • sebaiknya register akaun di hotfile, jika tak register pun tak pa kot.

  • klik link yang hendak di download dari blog berkenaan


 

then u akan sampai ke page macam ni



  • klik pada button REGULAR DOWNLOAD, >> untuk free-use,

  • kalo yang High Speed Download tu kena bayor yer.. kalo tak caya.. kome klik lah tengok.. Smile with tongue out


 

page akan jadi begini.. kena tunggu beberapa saat..



 

bila kiraan masa dah habis akan sampai ke page ini.. terus jer klik pada ‘Clik here to download’.. kadang2 mungkin akan keluor catche text @ ala2 macam word verification gitu.. follow jer, pastu baru dapat page macam ni.. Winking smile



 

Bila dah klik download tu.. save lah file tu ke mana2 folder di lappy @ PC kome.  Kelajuan download adalah bergantung pada speed servis internet kome yer. Saya cuma guna Streamyx biasa jer.. paling lama pun untuk fail 100MB ambil masa dalam +-1/2 jam.

 

harap dapat membantu mereka yang baru belajar-belajar nak mendownload video drama.

 

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


11 ulasan:

  1. salam kakyong. nanti eh, wat masa ni nak hold dulu, nak tggu wajah baru blogspot. hehe...pepe nanti saya rujuk kakyong balik eh

    BalasPadam
  2. gud info utk org yg sgt jarang donlod mendalah video/drama nih... ;)

    BalasPadam
  3. jemarioren,

    x dpt lagi ke dashboard baru blogspot ;)

    BalasPadam
  4. hanie,

    harap2 membantu.. actually ade satu lagi laman 4shared..
    senang ajer kalo tahu kaedahnya..

    BalasPadam
  5. senang je nk download movie...ikut je step yg muncul di screen...

    ala..rindu nak baca bab anak2 kak yong....huhuhu

    BalasPadam
  6. sya,

    betul2.. follow jer arahan
    pasal anak2 kena tgk kat blog sana sya.. ;)

    BalasPadam
  7. klu dr utube... yan guna keepvid.com je.. senang..
    dulu penah buat entri gak

    BalasPadam
  8. Yan,

    yup memang guna keepvid jer kalo youtube.. & mn2 link yg keepvid cover..

    BalasPadam
  9. saya tak reti2 lagi nak d/load video dr Fb..huhu

    BalasPadam
  10. Yatie,

    guna keepvid & amik url video tu.. tp x semua video di FB boleh guna kaedah tu..
    stgh video di Fb x dpt nak copy.. keepvid tak support.. so trial n error jer.. ;)

    BalasPadam
  11. terima kasih di atas backlink Kak Yong.. berguna jugak tutorial tu rpanya..huhu

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...