Jumaat, 6 Mei 2011

Home » , , , , , , » Sapa kata putus cinta tu sedap

Sapa kata putus cinta tu sedap

 

 

Salam bahagia,

 

Malam ni sengal sikit.. jom dengor lagi nih.. lama dah lagu ni, sejak tahun 2003/2004 lagi.. tapi tetap segar lagi .. heheh.. saya ni kan peminat Anuar Zain.. Winking smile

 

 

 

motip tampal lagu ni..

  • lagu ini pernah mewarnai kesah cinta saya somewhere tahun 2003/2004.. Smile with tongue out


 

 

tapi cinta tak kesampaian pun.. hehehhe… tak mau ingat lah.. lagipun kesah lama… cuma nak bagitahu kat seorang kawan saya ni, yang sedang patah hati gara-gara putus cinta.. :

  • putus cinta tu memang sakit.. tak dinafikan


  • sila lah sibuk-sibuk kan diri , sebab kalo banyak masa terluang, lagi la asyik dok teringat ja


  • kalo ada ruang untuk bercuti.. bawa-bawa lah diri bercuti.. tapi jangan lah bercuti sorang-sorang.. pergi lah bercuti dengan kawan2.. baru la best, baru meriah.. tapi kena pastikan kawan2 tu sporting & gila-gila sikit.. baru lah kurang sikit ruang untuk teringat kat si dia


  • dekatkan diri dengan Allah.. banyakkan solat (solat wajib tu sudah lah pasti), tapi solat2 sunat yang lain.. perbanyakkan membaca AlQuran terutama surah2 yang dapa menenangkan jiwa like surah Yaasin.


 

Masa ibu patah hati dulu.. hmmm.. Smile with tongue out kali pertama masa umur 20 tahun… uwwaaaa.. sedih bebenor rasanya.. Alhamdulillah, masa tu dah masuk UUM, patah hati time final semester matrik.. tapi si dia tak sama belajar kat matrik. kenal sejak umur 14 tahun lagi… lama kan.. tu la ku sangka panas hingga ke petang, ku tak habis belajar lagi dia dah kahwin dulu.. ekekkeke… Nyah-Nyah

 

Memang la sewel sikit masa semester pertama kat UUM.. dari seorang yang pendiam, tetiba jadi gila-gila bila masuk ke UUM.. dari seorang yang ulat buku, tetiba jadi kaki lepak.. hmm, putus cinta kadang2 mengubah kita menjadi orang lain untuk sesuatu tempoh..

 

Alhamdulillah, ibu ni memang bertuah tau, sebab ditemukan dengan kumpulan senior yang prihatin & di’basuh-cuci-bersih’ kepala otakku waktu itu.. *tapi depa tak tau la saya masa tu tengah patah hati*  depa cuma ingat saya ni ‘loss in direction’.. sebab saya pernah jadi 4-flet student kan.. so depa nak pastikan di UUM saya mesti ada dalam Dean-list.. uhuukkk.. Smile with tongue out tapi kan, tak pernah capai pun.. huhuu.. saya akhirnya jadi average student jer.. cuma saya aktif la dengan macam2 aktiviti di kampus… balik ke kolej kediaman di tengah malam hari adalah biasa.. setiap hari adalah hari baru yang sangat sibuk.. begitu lah perjalanannya selama 4 tahun.

 

Actually ibu ade tulis di blog sana.. tak ingat dah bila.. may be in 2009 @ 2010 kot.. tak dapat cari link.. huhuu…

 

Selepas dah kerja tu takde la sangat putus cinta sebab mainly relation tu ‘crash’ jer.. hehehhe… cuma masa tahun 2003 tu hebat lah juga.. tapi sebab masa tu saya Akauntan yang sibuk tahap gaban.. jadi saya cekalkan hati.. kerja siang malam.. balik rumah pun buat koje.. sambil2 layan drama korea… Winking smile

 

Jadi, buat sahabat saya yang sedang berusaha untuk mengubati hati yang rawan, saya harap awak tabah dan kuatkan hati. Allah uji kerana ALLAH sayang.. saya berdoa semoga Allah pertemukan awak dengan seseorang yang benar2 bertanggungjawab dan sayang awak walau dalam apa jua keadaan. Smile Saya cuma mampu doakan awak dari jauh ajer..

 

p/s

cinta sebelum kahwin : “jahatnya cinta” Smile with tongue out

 

 

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...