Selasa, 17 Mei 2011

Home » , , , , , » Minum petang : nugget tempura, kepok goreng & nasi goreng

Minum petang : nugget tempura, kepok goreng & nasi goreng

 

 

salam bahagia,

 

sajer la nak menampal. menu minum petang minggu lepas..

 



 

Keropok tu memang origin dari Ganu.. awal bulan May 2011, makbonda ikut rombongan ke Ganu.. 3 hari 2 malam.. dapat la sebungkus kopok keping & beberapa batang kepok dari Losong… terbaeekkk  Thumbs up

 

Kepok batang tu tak sempat nak snap.. lepas goreng habis licin. Winking smile

 

nugget tempura ni anak-anak tak berapa nak layan… so en ayah jer yang kena habiskan.. ibu makan juga sket. Winking smile Pack yang en ayah beli tu, masih ade lagi separuh.. sapa nak makan.. anak2 tak melayan.. Smile with tongue out

 



 

nasi goreng simple jer (cili api + bawang merah + bawang putih + belacan).. tapi kali ni, ibu guna udang kering.. ikan bilis dah habis stok.. Alhamdulillah, habis licin anak2 kerjakan..  Thumbs up mungkin rasanya lain sikit kot bila letak udang kering yang ditumbuk.. mabeles,, Open-mouthed smile

 

 

p/s

petang ni, cucur jagung kot… jom minum petang..

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


25 ulasan:

  1. best nyer menu petang kak yong... :)

    BalasPadam
  2. nasi goreng mmg sedap dibubuh udang kering :) saya selalu masak guna planta....

    * cadangnya nak bakar pizza petang ni, tapi bahan2 dah habis huhuhu

    BalasPadam
  3. lapo la kakyong...sedap!!!!

    BalasPadam
  4. wahhh..laparrrr..

    sedapnya cucur jagung.mau buat la juga untuk menu sarapan pagi esok.hahaha..

    BalasPadam
  5. lepas keje ni jrg dpt masak2 utk minum ptg...selalu beli je... he3

    BalasPadam
  6. macam sedap je nasi goreng...kak yong, kadang2 yang simple tu la yg paling sedap tau...betul tak??

    BalasPadam
  7. Aina,
    semuanya yg simple jer...

    BalasPadam
  8. Anim,
    cucur ni sesuai spjg masa... pg ptg siang mlm.. sure licin.. ;)

    BalasPadam
  9. kak nza masak lagi sedap... ;)

    BalasPadam
  10. ummu auni,
    suami x suka planta.. tp kalo ade memang lagi mahsyuk kan..
    kat rumah ni dah berbulan xde stok planta @ any margerin

    BalasPadam
  11. zu,
    nasi goreng stail org bujang jer... sayur apa semua tak letak.. heheh...

    BalasPadam
  12. sya,
    faham sgt sya.. beli pun ok, asal anak2 makan..

    BalasPadam
  13. Sedapnya nampak nasi goreng kakyong. Letak udang kering sedap ya? Next time boleh cuba. Mak Yati kata, goreng bihun sedap letak udang kering, tapi Yati tak pernah cuba untuk nasi goreng.

    BalasPadam
  14. yati,
    udang kering tu rendam dulu.. pastu tumbuk.. masukkkan sebaik bawang dah naik bau.. ;)

    BalasPadam
  15. wahh...
    sedapnye..
    lagi-lagi yg nugget tempura tu...
    favourite tuh... yummy2.. :)

    BalasPadam
  16. cik lya minta naget tempura tu ye..
    rasa ade 1 jenis lagi.. tak ingat brand apa.. yg tu lebih sedap..

    BalasPadam
  17. nugget tempura tu bee sukoooo

    BalasPadam
  18. bee,
    anis kata nugget tempura tu cucur ayam.. hehehhe...

    BalasPadam
  19. haa budak2 suka2 hati dia je tuh ..

    BalasPadam
  20. askum..akak.. sy suraya,sy nk wat besday party ank sy.sy nk wat pd waktu ptg la.ape menu yg sesuai ye?? akak leh bg cadangan kat sy x.ank sy umur 3thun..

    BalasPadam
  21. salam suraya,

    kakyong ni kan tak lah pandai sgt part2 majlis hari jadi ni.. sbb dah lama sgt tak buat..

    tp sesuai jer buat food yg mudah..
    like pasta ke, bihun goreng, keatiow, selain kek, cupcake.., sandiwch telur/sardin, utk anak2 boleh jer koktel sosej, nugget..
    kids normally bukan nak makan sgt kan.. & juga buah-buahan, boleh juga tambah puding karamel/@ puding roti.. all this simple menu..

    normally kalo jamuan mcm ni peluang utk berjimba2 dgn adik beradik @ kawan2 kan..
    mcm kakyong sbb adik-beradik mainly dekat2.. so potluck jer..
    kakyong akan masak rendang & bihun goreng,
    & request adik buat kuih & mak buat pulut... hehehe.


    gud luck ya utk besday party..

    BalasPadam
  22. wah merasa juge kkyong kepok lekor Losong yer .... terbaek kannn ...

    rajin kkyong hidang menu ptg ...

    BalasPadam
  23. hanie,
    sedap.. sbb byk ikan.. x mcm yg kat sini punya.. liat... hahhaha

    BalasPadam
  24. eehh,, pasti enak ni kn,,
    nk cubah lh,,
    lau g2

    BalasPadam
  25. al0y,
    cuba lah .. apa2 shj sesuai utk minum petang.. yg penting, sedap di mulut.. ;))

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...