Selasa, 17 Mei 2011

Home » , , , , , , » Gembira dapat jumpa cikgu walaupun hanya dalam FB

Gembira dapat jumpa cikgu walaupun hanya dalam FB

 

 

Salam bahagia,

 

Semalam saya ‘jumpa’ seorang lagi cikgu saya semasa di Sekolah Kebangsaa Bukit Tok Beng… Winking smile

 

Girang, riang, ria perasaan ini…

 



 



 

Ada tak kawan blogger yang kenal sapa2 yang dalam gambor nih..? Winking smile

 

Cikgu saya ni masa muda (tahun 1982 – 1984) dulu , sangat rugged tau.. dah tuo2 ni pun masih menten rugged… Winking smile

 

Walaupun cikgu dah tak ingat saya.. tapi saya ingat cikgu.. sebaik terlihat gambor cikgu.. terus tersenyum riang.. terima kasih adik2 kat FB x-sekolah kebangsaan bukit tok beng.. depa memang banyak membantu saya recall banyak kenangan manis semasa di SKBTB. Open-mouthed smile Saya berharap dapat ‘jumpa’ lebih ramai lagi cikgu..

 

 

p/s

hari dah selasa kan… heheh.. malam ni Asmara.. jangan lupa.. Winking smile

 

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


15 ulasan:

  1. Wah... memang seronok dapat jumpa cikgu. Walau pun cuma online. Yati tak berjaya jumpa sorang pun cikgu kat FB. Mungkin pakai nick lain dari nama betul kot.

    BalasPadam
  2. waahh bestnye dapat jejak kasih. wpun blm tentu kasih ingat kat kita. saya blm sedia nk jejak2 lagi, segan ah. saya budak jahat, ekekekeke..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah yati,
    itu pun sbb jumpa semula bekas2 pelajar sek yg sama.. kalo tak susah juga nak mjejak sendiri

    BalasPadam
  4. jemarioren..
    masa kat sek jer nakal kan..
    kalo nakal sure cikgu ingat... buat apa nak segan..
    people change.. cikgu rasanya lebih berbangga bila dpt jumpa semula anak murid...

    BalasPadam
  5. rasanya cikgu2 me tak join fb hehehe

    BalasPadam
  6. MZ,
    ade kot.. tak jumpa jer lagi.. ;)

    BalasPadam
  7. tahun 1984 bee baru dilahirkan heee...cikgu tu muka cam retis jalaludin hassan lah !

    BalasPadam
  8. bee,
    beza kita 12 tahun kan... ;)

    BalasPadam
  9. itu lah jauh beza nih kak yong hee tk pe bee jd adik2 kakyong lah ..

    BalasPadam
  10. waahh..besnya..takat ni rasanya tak jumpa lagi cikgu kat fb..

    jemput join ga coz kakyong ada kelebihan dalam ga ni..

    Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

    Belog kami :Notre Belle Histoire

    BalasPadam
  11. bestnya kak yong! kalo saya pun mesti teruja..tak pernah pulak terpikir nak cari depa kat FB..cikgu sek men ada la bbrp org kat FB

    BalasPadam
  12. best kan jumpe balik cekgu2 lama...

    cekgu2 Hanie mmg dah lama dijumpai dlm FB....hehe...dlm YM pun ada ;)

    BalasPadam
  13. Yatie,
    dah ramai dah jumpa bbrp tahun lepas, cikgu2 di FB..
    ni kira yng terbaru lah.. terbaru utk 2 tahun ni.. hepi sgt sbb cikgu sek rendah... lebih 25 tahun tu..

    BalasPadam
  14. hanie,
    cikgu sek men ade sebahgian dah jumpa & masih lagi mencari yg lain..

    cuma cikgu sek rendah ni baru jumpa.. & masih nak mencari lagi nih...

    BalasPadam
  15. Salam kakyong. Kak yong dulu sekolah kat SKBTB ker?. Saya dulu sekolah kat situ gak. Tahun 1984-1989. Saya anak tentera kat kem seberang takir. Banyak kenangan semasa belajar kat situ. Rasa ingin ketemu dengan rakan2 sekelas...

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...