Sabtu, 7 Mei 2011

Home » , , , , » Dapat coklat sempena hari ibu

Dapat coklat sempena hari ibu

 

 

Salam bahagia,

 

JOm jawab survey sambil kumpul $$$$


 

Pagi tadi adik ibu (Mak Teh Ani) singgah datang rumah… aiseh, takdak apa pun untuk sarapan.. cekodok biasa jer.. tapi licin juga lah depa kerjakan.. Pastu anak2 ikut Mak Teh pergi rumah opah. (Fikri yang nak sangat nasi lemak opah)  Ibu tak ikut sebab banyak kerja nak siapkan.. huhuu.. nak lipat kain & kemas kan dokumen untuk dipulangkan pada kawan.    Winking smile

 

homemade chocolate

 

Esok mak teh Ani sibuk dengan program kat rumah MB (projek dengan geng KEMAS).. jadi, hari ni dia antor siap2 hadiah ni untuk ibu, makbonda pun dapat satu… Smile ibu suka.. saya kan penggemar coklat.. tapi lately dah jarang makan.. sebab dah makin mengembang kan.. jadi kena lah tahan sikit nafsu over-over makan coklat ni.. lagipun sekarang ni kena berebut dengan anak-anak. Smile with tongue out

 



ini lah adik saya.. dia kahwin awal masa umur baru cecah 18 tahun (masa tu saya 25 tahun).. anak sulong dia dah 13 tahun, yang 2nd 12 tahun, 3rd 4 tahun dan yang last no4 ni (si debab ni) baru nak masuk 5 bulan..



Kami ni walau pun dok dalam negeri yang sama & bukan la sampai berpuluh km pun jarak rumah kami.. tapi susah juga nak dapat jumpa selalu.. adik bagi coklat tu bukan semata2 untuk hari ibu, tapi nak bagitau yang dia dah pandai buat ‘homemade chocolate’…Winking smile heheh… pasni ibu pun buleh la berguru dengan adik buat ‘homemade chocolate’ Smile

 



ni seorang lagi adik perempuan saya, umur baru nak cecah 24 tahun.. masih dok belajar lagi.. sambil buat praktikal kat Ipoh.. dulu muda-muda malas belajar,. Smile with tongue out

 



ni pulak adik yang bongsu, baru nak cecah umur 14 tahun… huhuuu…ligat adik saya yang sorang ni.. tapi hari ni dia kerja part-time di Tesco.. dia cakap nak belikan hadiah untuk makbonda.. tak tau la apa yang dia nak beli.. bagus la gigih cari duit sendiri maksu, kakyong tak koje, kalo koje buleh ajer kakyong bagi duit poket… Winking smile

 

motip n3 ni :

actually nak tayang coklat jer.. tetiba ter’tayang’ semua gambor adik2 perempuan saya.. tak per lah, nanti kome semua tahu lah saya ade 3 orang adik perempuan.. dan jurang umur kami memang jauh.. tapi kalo depa ade masalah ke hape ker memang depa akan ‘jejak’ ke rumah kakyong nyer juga.. Smile with tongue out

 

kalo kami ber-empat ada di mana2 majlis/kenduri.. kalo orang tak kenal kami, memang tak percaya kami ni adik-beradik… hehehe.. sebab saya lain sket kan.. dah le rendah, kulit lebih cerah sikit daripada depa 3 orang..nak buek camno kan.. dah tok kami pun ade yang siam, tok yang indon tu pun putih melepak & ade yang peranakan india (DKK).. maka… redhooo ajer lah… Winking smile Sila percaya, ada pakcik kami yang muka hensem macam hero hindustan… hehehhe… Thumbs up

 

Selamat Hari ibu

 

p/s

kome buat apa meraikan hari ibu… ?

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...