Sabtu, 7 Mei 2011

Home » , , , , » Dapat coklat sempena hari ibu

Dapat coklat sempena hari ibu

 

 

Salam bahagia,

 

JOm jawab survey sambil kumpul $$$$


 

Pagi tadi adik ibu (Mak Teh Ani) singgah datang rumah… aiseh, takdak apa pun untuk sarapan.. cekodok biasa jer.. tapi licin juga lah depa kerjakan.. Pastu anak2 ikut Mak Teh pergi rumah opah. (Fikri yang nak sangat nasi lemak opah)  Ibu tak ikut sebab banyak kerja nak siapkan.. huhuu.. nak lipat kain & kemas kan dokumen untuk dipulangkan pada kawan.    Winking smile

 

homemade chocolate

 

Esok mak teh Ani sibuk dengan program kat rumah MB (projek dengan geng KEMAS).. jadi, hari ni dia antor siap2 hadiah ni untuk ibu, makbonda pun dapat satu… Smile ibu suka.. saya kan penggemar coklat.. tapi lately dah jarang makan.. sebab dah makin mengembang kan.. jadi kena lah tahan sikit nafsu over-over makan coklat ni.. lagipun sekarang ni kena berebut dengan anak-anak. Smile with tongue out

 



ini lah adik saya.. dia kahwin awal masa umur baru cecah 18 tahun (masa tu saya 25 tahun).. anak sulong dia dah 13 tahun, yang 2nd 12 tahun, 3rd 4 tahun dan yang last no4 ni (si debab ni) baru nak masuk 5 bulan..



Kami ni walau pun dok dalam negeri yang sama & bukan la sampai berpuluh km pun jarak rumah kami.. tapi susah juga nak dapat jumpa selalu.. adik bagi coklat tu bukan semata2 untuk hari ibu, tapi nak bagitau yang dia dah pandai buat ‘homemade chocolate’…Winking smile heheh… pasni ibu pun buleh la berguru dengan adik buat ‘homemade chocolate’ Smile

 



ni seorang lagi adik perempuan saya, umur baru nak cecah 24 tahun.. masih dok belajar lagi.. sambil buat praktikal kat Ipoh.. dulu muda-muda malas belajar,. Smile with tongue out

 



ni pulak adik yang bongsu, baru nak cecah umur 14 tahun… huhuuu…ligat adik saya yang sorang ni.. tapi hari ni dia kerja part-time di Tesco.. dia cakap nak belikan hadiah untuk makbonda.. tak tau la apa yang dia nak beli.. bagus la gigih cari duit sendiri maksu, kakyong tak koje, kalo koje buleh ajer kakyong bagi duit poket… Winking smile

 

motip n3 ni :

actually nak tayang coklat jer.. tetiba ter’tayang’ semua gambor adik2 perempuan saya.. tak per lah, nanti kome semua tahu lah saya ade 3 orang adik perempuan.. dan jurang umur kami memang jauh.. tapi kalo depa ade masalah ke hape ker memang depa akan ‘jejak’ ke rumah kakyong nyer juga.. Smile with tongue out

 

kalo kami ber-empat ada di mana2 majlis/kenduri.. kalo orang tak kenal kami, memang tak percaya kami ni adik-beradik… hehehe.. sebab saya lain sket kan.. dah le rendah, kulit lebih cerah sikit daripada depa 3 orang..nak buek camno kan.. dah tok kami pun ade yang siam, tok yang indon tu pun putih melepak & ade yang peranakan india (DKK).. maka… redhooo ajer lah… Winking smile Sila percaya, ada pakcik kami yang muka hensem macam hero hindustan… hehehhe… Thumbs up

 

Selamat Hari ibu

 

p/s

kome buat apa meraikan hari ibu… ?

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


31 ulasan:

  1. besh ada ramai adik beradik kan :)
    selamat hari ibu utk kak yong :)

    BalasPadam
  2. terima kasih Anne,
    Selamat hari ibu juga untuk Anne

    BalasPadam
  3. MZ,
    Alhamdulillah.. meriah kehidupan dgn adik2 yg ramai.. tp diri sendiri tak mampu nak beranak ramai dah... hehehhe

    BalasPadam
  4. selamat hari ibu ye kakyong...

    muka adik2 kakyong tak sama...tu yg org tak caye adik beradik kot...

    BalasPadam
  5. memang pun izan.. tp depa 3 org tu org percaya.. sbb 1 kaler.. kakyong yg diorg mesti ingat org lain... hehehhe

    BalasPadam
  6. assalam yong..memang muda2 lagi adik yong..
    akak ada 3 beradik je perempuan..

    BalasPadam
  7. kak erna,
    memang muda2 pun.. sbb saya ni ramai adik lelaki

    BalasPadam
  8. oh bee ada 4 adik 3 perempuan sorang boy..hehe ligat cam adik bee jer tuh dsah kawin elok pulak !

    BalasPadam
  9. hoho...rugged si bongsu tu. saya 2 beradik je pompuan, 5 lelaki. tu pasal saya ganaih. hahaha...

    BalasPadam
  10. adik beradik kak yong ni sume pompuan yer... owh yeer lupa nak bgtau, sy sggh tuk bgtau saya da check top 15, thanx yer....1 HB

    BalasPadam
  11. jemarioren,
    kakyong ade 6 adik lelaki... :)
    kakyong ni pun ganaih gak.. siap belajor silat gayong sparing dgn adik2 jantan nih...

    BalasPadam
  12. ummi danish,
    tak le.. kakyong ade 6 adik lelaki & 3 adik perempuan... ;)

    gud luck ya utk danish.. :)

    BalasPadam
  13. bee,
    len kali kakyong tampal gambor adik2 laki pulak.. ade semuanya..

    BalasPadam
  14. Bestnya dapat coklat.
    Baru dapat tengok adik-adik pompuan kakyong. :)
    Hari ibu lepak rumah je. Nak keluar, panas sangat.

    BalasPadam
  15. Yati,
    betul.. pansa sgt skrg ni...
    dok dlm rumah pun panas..
    kipas pasang to the limit

    BalasPadam
  16. kak nza,
    selamat hari ibu kak

    BalasPadam
  17. haa bee tk de pun gambo adik2 bee semua malu2 kucing kak yong tambah2 lagi yg lelaki tu susah sungguh nk snap gambo dia

    BalasPadam
  18. Bee,
    kena lah juga snap curi2... ;)

    BalasPadam
  19. wah...sedapnya coklat :) lama dah tak makan coklat, tegok coklat tu tiba-tiba mengidam hehe

    BalasPadam
  20. ummu auni,
    memang sedap.. sbb adik letak hazelnut yg dicincang..

    BalasPadam
  21. maisarah,
    Insya Allah, masanya akan tiba.. :)

    BalasPadam
  22. bestnyer...dpt coklat... ;)

    same le kes adik kakyong yg makteh ani tu dgn hanie..kawin umo 18 cume ank ke-4 hanie dah besor sikit ... ;)

    hurm,keturunan kite ni mcm nk serupe lak ye kkyong...caca merba...hanie pun ade keturunan sumatera , india (hindi) pon ade - moyang tu siap balik sana lgi sampai kami xkenal sedare mare di sana...dan nenek hanie ckp dia pun ade darah siam..haih..macam2 le....betul mmg org xasli :p hehe

    BalasPadam
  23. hanie,
    adik kakyong tu 7 tahun jarak anak ke-2 & ke 3.. tp rezeki dia memang 4-4 hero.. katanya tak larat dah nak coba lagi... heheh...

    nak buek camno kan.. tp dah sampai kat anak2 ni, kira dah melayu la... hahahha... nak jugak mengaku melayu...

    BalasPadam
  24. memang berbeza semua rupa adik-beradik perempuan Bib

    BalasPadam
  25. Hez,
    adik-beradik.. mesti le ade sikit2 lain...

    BalasPadam
  26. untung saya kerana msih mempunyai ibu..

    sup3rc0w.blogspot.com <----Something new for you

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...