Sabtu, 9 April 2011

Home » , , , » Tak per lah jika tak sudi terima blog saya

Tak per lah jika tak sudi terima blog saya

 

 

salam bahagia,

 

31 Mar lepas, nampak kat blog Bee ade tampal widget apesal.com. Jadi pada tarik yang sama, ibu pun register lah.. dapat notify depa akan review untuk tempoh 24 jam.

 



 

4 hari kemudian, permohonan telah ditolak… Smile with tongue out

 



 

Alasannya adalah seperti yang dalam kotak biru tu…

 

Sedih ke ibu? Idok le.. cuma rasa macam tak adil lah kan.. sebab boleh kata rata2 blog yang ibu tengok yang ada dalam tu blog personal jugak.. huhuu…

 

Dah deme tak sudi, apa nak dikata kan… masih ade geng blogger dan komuniti blogger lain yang terima blog picisan ibu ni.. walau apapun terima kasih le sebab dapat le juga sikit trafik dari kome..

 



 

Kome, ade ke yang berdaftar dengan Apesal.com ni… ???

 

Apa2 pun, dengan mood berblog yang agak terumbang-ambing lately ni.. maka ibu berpuashati ajer lah dengan ranking blog buat masa ni.. Winking smile

 

 



 

Bila mood berblog dah mari & UP macam biasa.. baru lah ibu fikir jalan nak join lebih banyak segmen blogger yang lain pulak… satu cara untuk mendapat tempias blogger2 terkenal ni adalah >> rajin2 le join segmen sesama blogger.. lebih2 lagi blogger yang hebat2.. Smile with tongue out bukan nya hadap sangat nak dapat tempias popular.. tapi cukuplah dapat meramaikan lagi kawan2 yang sudi beramah-mesra di blog kecil ku ini… Thumbs up

 

p/s:

ibu ni kan mana lah ade kawan sangat… hari2 ngadap anak2 jer.. bila semakin ramai kawan2 yang memeriahkan blog kecik ibu ni.. memberi impak juga kepada kemeriahan hidup ibu sehari-hari. dan rasanya ibu akan terus keep friendship dengan kawan2 yang rajin beramah-mesra di sini.

 

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


53 ulasan:

  1. selamat ptg kak yong... bagus kan kalau join segmen anjuran blogger ni...dpt la menarik traffic sket....blog sya pun suam2 kuku je...tk de mood lak nk update...

    ptg2 gini lak dok sibuk download movie/nasyid kt tenet...biasanya download nasyid berbentuk pendidikan dari youtube utk budak2 ni...convert ke format avi blh la tgk kat tv... :-)

    BalasPadam
  2. ekkk... blog kak yong dh popular dah..tak jejas pun klu diorg tak nak review..kan..kan..kan..
    heheheh

    BalasPadam
  3. tak tau pun pasal apesal ni pun.. :P
    ketinggalan betul lah!

    BalasPadam
  4. sgt setuju. kalo nk dpt tempias trafik kena rajin join segmen..sy skang ni tahap kemalasan sangt berganda2la...sedey betul..nk update blog pun puas ar nk bg smgt tu ada...

    BalasPadam
  5. betul tu kak yong, bukan nak tumpang popular pun, saje join sebab boleh kenal ngan blogger lain,

    BalasPadam
  6. kakyong pasal epsal.com tu atiey ade jer register..tapi takleh mengharapkan sangat klu trafic kita up dari c2..emm kebanyakan kalau nak up trafic kita kena rajin blogwalking..atiey dulu pun mengharapjer diorg sume review2 ni tpi tulah kita ni bukan glemer bebenor pun...nak tunggu org reviewjer..atiey selalu amalkan masuk blog orang sedekahkan komen pada n3 dia kita support n3 tuan rumah pastu bleh jd kawan dan jika ade yang dtg komen blog kita thats mean kita kn bls komen kat n3 dia plak..lelama asyik muka kita jer bagi komen blog kita adalah sikit glemer n kita bertambah2 kawan..pastu kat cbox jgn lupa ltk link..nnti blh buat blog kita direview n satu lagi bila kita bagi komen kita boleh wat blacklink...google pun suka....pstu lelama blog kita melekat kat mulut orang...hehehe atiey pun bukan pro tpi just nak share..blog atiey pun bukan glemer nau pun..tapi hasil usaha blogwalking ni memang berbaloi...

    BalasPadam
  7. jom singgah rumah baca n3 terbaru.....hehe

    http://pondokkecilku-ibu.blogspot.com/2011/04/fakta-yang-tepat-lagi-benar.html#comments

    BalasPadam
  8. Tak register pun dengan Apesal.com. Traffik kakyong tu dah cukup tinggi dah tu, compared to blog Yati.
    Yati tak berapa paham program pertukaran trafik Apesal.com tu. Tapi kalau jumpa direktori blog, Yati submit je. Hantar untuk blog review, tak lagi. :)

    BalasPadam
  9. betul tu setuju dengan atiey (mummydanny), bee pun kata kalau tak usaha bw mana nak up traffik..klu dah fofuler sgt tu len la kan..

    BalasPadam
  10. xpelh kakyong, niat kita utk cari kawan bukan nk cr publisitikan...jgn sedih2 ye.....

    BalasPadam
  11. ct ada blog ni cuma nak cari rakan-rakan aje,nak glamour jauh sekali..

    BalasPadam
  12. Salam kakyong...sya ni silent reader blog k.yong..teruskan menulis dgn ikhlas..Sy tak pandai menulis tapi suke baca blog orang..Moga sy juga akan ada blog sendiri satu hari nanti..

    BalasPadam
  13. kak yong ..apesal.com tu bee dah daftar blog lama dia tk terima bee daftar blog puanbee.com dia terima pulak bee pun tk tahu apa yg diorang tengok , baik kak yong main keyword hee...dan BW je..itu lagi best kak yong ...kalau bee tk bw pun tk de jugak traffic dr apesal tu ..

    BalasPadam
  14. takper Kak Yong. Banyak lg segmen kat blog lain yg boleh kita masuk. Kebanyakan blog yg ada mmg personal blog pun. (HB mcm biasa)

    BalasPadam
  15. sya,

    kita ni bila anak dah mula bersekolah.. memang terpaksa lebihkan urusan anak2 dulu.. tu yg kakyong pun dah makin hari makin suam2 kuku berblog nih... huhuuu..

    BalasPadam
  16. faryza,
    popular yg suam2 kuku jer... kalo dpt trafik 2k dlm 1 minggu kira perahsan popular habis dah tu... ekekekke..

    BalasPadam
  17. kakngah,
    x yah tau pun tak rugi kakngah.. ekekkeke... ;)

    BalasPadam
  18. lin,

    ni apsal lak ni... takkan berjanji sama2 dpt virus M sama2 dgn kakyong nih....
    jom2 sama2 wake up... wake up... jom hepi2 berblog..

    BalasPadam
  19. Ana,
    setuju sangat2 tu... meluaskan range kawan2.. ;)
    xde la semua geng ibu2 jer..

    BalasPadam
  20. atiey,

    kakyong dah jengah dah blog atiey.. ade few things yg u boleh update pasal blog u tu..

    u boleh semak kat blog kakyong yg satu lagi.. http://kakyong72.blogspot.com/search/label/blogging%20tips

    BW tu memang ada pentingnya, tahun 2010 kakyong pun ade tulis pasal BW ni..

    hepi & enjoy blogging...

    BalasPadam
  21. atiey,
    semalam dah jengah.. sori lah tak sempat tinggalkan jejak.. anak2 pulak meragam..

    BalasPadam
  22. Yati,
    memamng bagus sgt kalo submit blog di blog direktori.. tak rugi pun..

    tapi Yati ramai kawan.. kawan2 setia memberi komen & sokongan kat yati... ;)

    BalasPadam
  23. kak nza jugak yang cool... janji masih ade kawan2 yg setia di blog kan kak,..

    BalasPadam
  24. puan kutu,

    BW tu memang perlu, sbb kita ni blogger picisan jer.... tp kita nak juga mencuba segala program pertukaran trafik antara blogger ni kan... ;)

    BalasPadam
  25. ct,
    bagus tu.. tp bila sampai 1 tahap.. bila u dah belajar mcm2 hal berkaitan blog ni & ade ruang utk UP kan lagi trafik blog.. sure la kita nak mencuba kan..

    kalo tak buat apa dok join segala segment review antr blogger ni kan... heheheh.... ;)

    BalasPadam
  26. Sue,
    terima kasih.. nanti kalo dah berblog, jgn lupa invite kakyong ke blog sue.. ;)

    'menulis dgn ikhlas'... hehehhe... Insya Allah, harap2 dpt mood utk menulis n3 yg ade unsur perkongsian yg baik...

    BalasPadam
  27. Bee,

    blog di hosting baru ni keyword belum byk lagi.. ;)
    sbb kakyong start fresh kan..

    tp blog yg lama tu, byk hari tak update blog & BW, tp rank naik juga dr 800,000 ke 700,000 hehehhe.. kalo blog yg hosting sendiri ni.. kalo tak BW, rank turun sesedap rasa... ekekekke...

    BalasPadam
  28. Nur,

    tu la.. pasni blogging cara biasa jer la .. kena rajin BW.. ;)

    BalasPadam
  29. hai kak yong
    masih dgn segmen review blog tu ker..?
    kalau masih i berminat nak join ni..
    kak ada apa-apa syarat ke..let me know yeah.
    thanxs in advance.. :)

    BalasPadam
  30. klu line ok,suke gak sgh blog kakyong bace n3 kakyong yg best2.teringin nk ramai kwn yg sudi komen2 cam kat blog kakyong tp kite ni cam sue gak la,xpandai nk tulis2 tp suke bace n3 kat blog org len..pasni nk kene blajo tulis2 plak la,hrp de yg sudi sgh bace :)

    BalasPadam
  31. tak pernah dengar pun psl apesal.com tu :p

    BalasPadam
  32. takpelah kakyong. izan pun dah lama sgt tak join segmen review nih. malas pun ada. alexa pun dah kelaut skrg ni.... apesal.com tu pestime dengo~

    BalasPadam
  33. xpernah dengar plak apesal.dom ni.. xpe, xjoin diorg pun kak yong dah glamer ape...

    BalasPadam
  34. mommyYen,

    terima kasih singgah sini... just tinggalkan link blog di n3.. http://kakyong72.blogspot.com/2011/01/segmen-review-bersama-kakyongdotcom.html

    BalasPadam
  35. mama tomell,
    Insya Allah, bila dah ramai kawan blog, ramai lah yg tinggalkan komen nanti..

    kuncinya.. at least 3-4 n3 dlm 1 minggu... & rajin BW & beramah mesra..

    BalasPadam
  36. nadiah,
    lebih baik tak tahu dari tahu...

    BalasPadam
  37. chekna,
    glamer apa nyer... hehhehehe... :D

    BalasPadam
  38. izan,
    bila ade mood buleh jer join... tak pe izan, janji hepi berblog... ;)

    BalasPadam
  39. kalau nak kita kena jugak rajin tinggalkan komen di blog org hee sorry mencelah !!

    BalasPadam
  40. Bee,
    beramah mesra tu tak sama ke dgn tinggalkan komen... :p ekekekek...
    selama ni pun ini lah yg kakyong dok buat, sambil2 belajar & cari ilmu pasal blog.. kalo tak kerana BW & tak beramah-mesra, memang tak kenal la puanbee yang popular ni... ;)

    BalasPadam
  41. tak de maknanya popular kak yong heee..biasa ajo!!

    BalasPadam
  42. belum buat edisi siasat lg pasal apesal.com ni...
    best ke byrn dier ?
    wat masa ni hanie dah curang dgn nuff,dah psg advertlets balik setelah sekian lama...hehe!

    BalasPadam
  43. tak pernah dgr plak pasal apesal.com..nanti lah google

    BalasPadam
  44. tak pernah dgr apesal.com ini... dah bnyk benar tempat nak promote blog sekarang ni....

    BalasPadam
  45. Hanie,
    tak tau pulak pasal bayaran.. ade ke??? heheh
    tp ni mcm bila kita berdaftar kat situ.. all n3 blog akan ter'ping;.. so ramai la yg buleh tgk @ sampai ke blog kita... itu ajer..

    mcm gengblogger juga la..

    BalasPadam
  46. ila,
    google jgn tak google... ;)

    BalasPadam
  47. mamaema,
    tak terkira banyaknya tempat utk ping blog ni... harus rajin jer... ;)

    BalasPadam
  48. Dah lama tak join segmen. Serabut dgn hal opis.

    BalasPadam
  49. suke citer asmara.. tapi yang kedua tu aritu je dpt ikot.. sedey...

    BalasPadam
  50. hehe..saya tak join kak..saya pon tak sempat nak usha blog2 lain, ni duk berhempas pulas reply komen kenkawan..perabihkan dulu ke blog kenkawan baru boleh bw..huhu..

    Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

    Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

    BalasPadam
  51. salam kakyong,

    Saya admin daripada apesal.com. Pertama sekali kami nak mohon maaf kalau kakyong ada kecil hati ke sebab tak diterima di apesal.com. Buat masa ini kami memang tidak menerima blog-blog yang bericirikan personal sebab dirasakan macam agak tidak sesuai. (sila rujuk blog kali di apesal.org untuk penerangan lanjut)

    Seperti yang kakyong tengok pada stats tu kami telah tengok dengan teliti kakyong.com ini tapi mungkin ada yang kami terlepas pandang. Kalau kakyong tak keberatan sila emailkan kepada kami untuk mempertimbangkan semula permohonan blog ini. Sila sertakan sekali post-post yang kami boleh fokuskan

    Sekian terima kasih :)

    BalasPadam
  52. terima kasih admin apesal.com sebab beri maklum balas di kotak komen kakyong ni.. :)

    BalasPadam
  53. dah tinggi da traffik tuu..dah tak perlu apesal.com..hehe

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...