Isnin, 18 April 2011

Home » , , , , , , , » kasut saya saiz 4 ajer

kasut saya saiz 4 ajer

 

 

salam bahagia,

 

Dah habis dah sesi meneka saiz kasut ibu… untuk pengetahuan semua, ibu ni ‘rendang’ jer… dulu boleh la masuk kategori ‘petite’, sebab masih slim & dengan ketinggian tak sampai 145cm pun… Smile with tongue out so dengan saiz yang macam ni takkan la saiz 7 @ 8 kan… masa mengandung pun kaki tak kembang mana, masih juga guna saiz 4 @ 36… hehehhe…  orang kaki saiz kecik ni pun bukan senang nak cari kasut.. tu pasal la ni senang pakai selipar jepun jer..

 

sekarang ni tak boleh la nak dikatakan ‘petite’.. sebab dah kembang segala ruang.. belum dicampur dengan lemak2 yang sudah diternak sekian tahun… hehhehe… Open-mouthed smile

 

Yang telah berjaya meneka dengan jayanya adalah :

 

Semua yang disebut di atas… ibu memberi anda ruang untuk memPROMOSIkan blog anda (prefer blog personal bukan blog GA yer..) di blog ibu ni.. so setiap kome akan dapat 1 ruang n3 & sila lah mula mengarang n3 untuk itu yer.. content kalo buleh bior simple dan ringkas.. max 4 perenggan yer… kalo nak letak gambor, sila sertakan.. tapi n3 kome tu mesti lah menarik supaya ramai yang tertarik untuk singgah ke blog kome… Winking smile

 

Anda ber6, diberi tempoh 3 hari , due pada 21 April 2011, dan sila emailkan ke kakyong72@gmail.com. Selepas tarikh tu, tiada surat menyurat akan dilayan… hehehe.. kejam kan… Smile with tongue out

 

Alah, setakat nak mempromo kan blog sendiri, takkan nak amik masa sampai berminggu2.. 3 hari pun dah kira lama tau… Actually hari tu nak bagi hadiah berbentuk design macam header ke signature atau watermark.. tapi nanti amik masa plak.. jadi ibu pilih promosikan jer blog2 yang menang ni.. sambil2 tu dapat juga menambahkan kenalan blog kan… Winking smile

 

dan on-top of it.. ibu akan buat simple review ke atas blog2 kome ni yer…

 

 



kasut ni saiz 37.. kasut orang, dia tak mau pakai dah, dia pun kasi ibu… tak selesa pakai kasut ni, mungkin sebab dah lama tak pakai heel.. dan kasut ni besar sikit kan dari saiz ibu.. dan ibu pun tak favor sangat kasut bertali ni.. lebih suka kasut bersarung… Smile with tongue out dah orang bagi banyak pulak songeh.. hehehhe… patutnya ucapkan Alhamdulillah.. apa lah ibu ni…

 

p/s

ade yang cakap saiz 36 tu sama dengan saiz 3.. & saiz 37 tu sama dengan saiz 4... erkkk.. tapi selalunya lah kan.. ibu memang beli saiz 36 dan most of the time saiz 4.. kalo saiz 5 tu macam pakai kasut pinjam jer.. so wonder plak, standard saiz kasut ni camana erk.. pernah juga try kasut berjenama (try aje, tak beli pun).. kalo saiz 4 macam besor benor dengan kaki ibu... agaknya ade beza kot standard saiz kasut ini antara Malaysia, Uk & US... ;)

 

 

 

salam kasih sayang

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


38 ulasan:

  1. hehehe tu la sbb dh tau jwpn tu yg berani jwb Confirm tu eheh

    insya Allah nanti kalau dh siap karangan 4 perenggan tu, tie e-mel ke kak yong :D

    BalasPadam
  2. bib,

    dah agak dah sbb bib kecik comey jek...hehe..mekasih sbb kasi ruang n3 ye..btw, boleh buat entry on apa2 aje ke?x kisah eh?

    BalasPadam
  3. Yati teka salah la. Comelnya kakyong ni. Ha ah, ada beza saiz kasut kita dengan UK size dan US size, tak sama. Dulu Yati pernah kerja part time lepas SPM, sales bahagian kasut sukan. Kat tapak kasut, dia ada tulis, UK size dan US size.

    BalasPadam
  4. ala......comelnya kaki kak yong....size 4 jer... mcm mak cik sumi gak la.. size 4.. dulu masa sekolah rajin melaram pakai kasut high heel dia.. sbb masa tu kaki kita pun kecikkan...

    tp sekarnag tak leh la...sbb kaki kita dh besar dr kakki mak cik kita..hehehe


    Sumijelly.com

    BalasPadam
  5. alahai.. keciknya... saya pun pakai kasut saiz 5/6.. badan je kecik, tp kaki besor....hehehe...

    BalasPadam
  6. keciknya kaki kak yong yer...hehe

    BalasPadam
  7. Saiz kaki saya 10 tau! Huhuhuhuhu.....

    BalasPadam
  8. tie,
    tu lah soklan bocor... ekekke

    nanti email cepat2, cepat2 kakyong naikkan di blog ni.. ;)

    BalasPadam
  9. Hez,

    ruang n3 utk u promosikan blog u.. tulis lah apa jer.. as long ade org akan tertarik nak g ke blog you...

    BalasPadam
  10. yati,
    pernah kerja kat kedai jual kasut sukan ya... ade juga pengalaman berguna kan..

    BalasPadam
  11. kayrul,
    saiz kaki yg dah memang tak leh nak dimodify... :)

    BalasPadam
  12. hah..kan betoi jwpn kite 2..kite mmg pandai,ngeh..ngeh..dh agak pon,kakyong ni mmg kecik molek je orgnye so kompom la kaki pon kecik.kite pon same ngan kakyong,pakai kasut saiz 4..hehehe

    BalasPadam
  13. alaa..wat n3 ni yg xpandai ni...nk wat n3 hape yek?suke bace n3 bloger len tp blog sndri dh bersarang lame x update..hehehe..try my best la

    BalasPadam
  14. hehe, tgk kasut dah boleh agak sbb shira pakai size 5/6. badan besar tp kaki kecik... hehe... thanks kakyong... harap sgt smpt buat sbbnya skrg idea mengarang entah ke mana. apepun, appreciate sgt!

    BalasPadam
  15. kkyong ni mesti saiz MIL hanie ni...

    ye kkyong...standard saiz kasut m'sia dan negara2 lain mmg berbeza,tambah2 negara omputeh

    BalasPadam
  16. arhhh saya tersasar 1 saiz..ehehehe psst mlm ni asmara..lallalala

    BalasPadam
  17. comelnya kakikakyong...saiz kaki akak 7 tau...hi...sesuai la cz akak ni tinggi lampai...165 cm tau...

    BalasPadam
  18. sumijelly,

    nak buek camno kan... dah tak leh nak ubah saiz kaki dah... hehhehe

    kira habis hati la dulu dpt melaram kasut makcik... hahhaha

    BalasPadam
  19. chekna tinggi lagi dr kakyong kan..
    logik la saiz 5@6...

    BalasPadam
  20. Fara,
    10?? ni mesti tinggi & badan besar..... kena tempah lah cam ni..

    BalasPadam
  21. Yatie,
    hehhe... x dapek ku buat apa dah... kdg2 susah nak cari kasut yg sesuai.. sbb masalah saiz ni..

    BalasPadam
  22. syida,

    hehehh.. kecik2 saiz kasut tp susah nak jumpa yg berkenan di hati..

    BalasPadam
  23. mama tomell..
    sama2 comel lah kita ya... ahhahahahha..

    BalasPadam
  24. mama tomell..

    ini lah masa nya utk promo kan blog personal tu.. dan mula kan langkah utk aktifkan @ rajin2 update blog tu... ;)

    BalasPadam
  25. hanie,

    MIL hanie pun saiz 4 juga ke... kecik comel la MIL hanie.. ;)

    BalasPadam
  26. kak nza,

    tinggi kak lebih 20 cm dr saya... hihiiiii..

    BalasPadam
  27. faryza,

    yayaaa.... jgn lupa malam ni Asmara... ;)
    countdown lagi 5 jam 15 mnt

    BalasPadam
  28. sama la saiz kasut kita kak yong.... :-)

    BalasPadam
  29. sya,
    wah.. senang lah camni.. kita buleh berkongsi kasut.. ekekkeke...

    BalasPadam
  30. kakyong, dah hantar ke email... sempat buat dlm keadaan menahan sakit, huhu...

    BalasPadam
  31. shira,
    dah published & dah tweet pun...
    kakyong doakan shira selamat ya.. kalo dah selamat tu tweet le or PM FB..

    BalasPadam
  32. kaki kita sama saiz la kakyong ;). cuma nadiah tinggi sikiiiittt je dpd kakyong..tinggi nadiah 148 cm ;)

    BalasPadam
  33. e'ehh.... lebih kurang la tinggi kita.. nadiah tinggi 5 cm jer.. alah org tak perasan sgt beza tu... Ingatkan Nadiah tinggi 150 ker....

    At last baru la jumpa yang hampir sama tinggi.. tinggi je sama.. saiz tidak... pasni buleh la jadikan nadiah idola utk menten slim... :D


    lallalala... hepinya... ;)

    BalasPadam
  34. terlepas utk direview blog :p bulan yang pack, tak sempat nak bw.ni pun br tengok twitter :p sorry yer, tak sempat buat apa yang kak yong nak :)

    BalasPadam
  35. eliss,
    kalo free submit jer.. ;)
    email it to me.. :)

    BalasPadam

Terima kasih atas sumbangan idea anda.. komen anda akan diluluskan sebaik saya online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...