Khamis, 28 April 2011

Home » , , , , » Apa lagi boleh dibuat dengan buah sukun

Apa lagi boleh dibuat dengan buah sukun

 

 

Salam bahagia,

 

En ayah amik buah sukun ni dari kampung sebelah taman kami ni… kena panjat & gait sendiri.. tuan punya pokok bagi 20 biji.. 1 biji kami makan, selebihnya en ayah jual… Smile with tongue out

 

Hari tu nampak kat blog Kak Erna., kak erna buat bubur/pengat  sukun.. tapi ibu suka sukun goreng jer,, Smile

 



 







hanya campuran tepung gandum dan tepung beras dan sedikit garam, kalo suka buleh letak serbuk kunyit  … celupkan sukun dalam adunan tepung &  goreng bior garing.. siap untuk di makan… garing di luor , lembut di dalam..Winking smile

 



 

nak buat sambal kicap cili api.. stok cili api lak habis.. makanya dengan sambal tumis ikan bilis pun sodap… Smile with tongue out

 

pekena plak dengan teh o panas atau kopi O panas… memang terbAeeekkkk… Open-mouthed smile

 

 

p/s

kome buat masak apa lagi dengan buah sukun ni??

 

 

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...