Selasa, 19 April 2011

Home » , , , , , , , , , , » Aksi Fikri dan kawan-kawan di padang

Aksi Fikri dan kawan-kawan di padang

 

 

Salam bahagia,

 

Ini kesah hari sabtu lepas.. 16 April 2011… en ayah cakap hari tu Fikri ade raptai sukan.. rupanya bukan raptai, tapi sukan acara tarik tali antara 10 buah taski ABIM daerah KInta. Smile with tongue out

 

Jom layan gambor yer..  ni 1st part jer.. sebelum acara tarik tali bermula.. suka tengok gelagat anak-anak taski ni…

**sila halakan cursor ke gambar, ada narration untuk tiap gambar**

 

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="berkumpul dulu pagi2.. sementara semua kawan-kawan sampai.. macam nak berkelah pulak kan.. heheh"][/caption]

 

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="siap sedia untuk senaman ringan"][/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="stretching time"][/caption]

 

 

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="budak-budak ni hepi jer.. time strectching pun gelak2 jer"][/caption]

 

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="sesi panaskan badan.. jogging pelan-pelan"][/caption]

 

[caption id="" align="aligncenter" width="514" caption="tapi depa ni bukan jogging pelan-pelan.. lari laju2 dengan senang hati & gelak tawa"][/caption]

 



 



 



 

Sukan tahunan Taski ABIM Daerah Kinta kali ke 22, telah berlangsung di Padang Utama Institut Pendidikan Guru (IPG) Ipoh, Ulu Kinta pada 16 & 17 April 2011. Terdapat 10 buah taski ABIM dalam daerah Kinta (meliputi 10-15 km radius bandaraya Ipoh).


 

Pada 16 April 2011, telah berlangsung acara tarik tali. 10 taski berentap. Anak2 taski ni nampak ajer kecik, tapi hebat-hebat belaka.. Acara tarik tali ini telah berlangsung sehingga peringkat separuh akhir..

 

Acara perasmian sukan tahunan telah berlangsung pada 17 April 2011. Tunggukan laporan bergambar dari ibu di n3 yang akan datang.

 



 

Camana Fikri pada hari kejadian :


  • pagi itu mood tak bagus.. sebab ibu dah silap baju.. baju yang sepatutnya di pakai pagi tu ibu baru basuh.. huhuuu.. the fact is ibu tak tahu pun kena pakai baju tu… dalam surat cikgu tak mentioned pasal tu… Smile with tongue out


  • masa sesi pemanasan badan tu dia okay jer… tapi bila dah tengok kawan2 tarik tali.. (1st & 2nd round tu Fikri reserve jer..), agaknya nervous kot.. sampai 3-4 kali asyik nak membese (terkucil) jer.. sikit2 dia minum air, pastu nak kencing.. ade sekali tu terlepas peluang tarik tali.. sebab terpaksa kejarkan dia ke ‘toilet’.. so daripada 4 peluang tarik tali Fikri dapat la sekali menarik… 1 turn = 2 kali tarik.. okay lah jugak kan, daripada terlepas langsung pengalaman ni… Smile with tongue out


 

 

p/s

esok ibu akan update senarai peserta 6th Anniversary GA, semua komen untuk link penyertaan memang sengaja ibu moderated kan… Winking smile

 

 

salam kasih sayang

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...