Rabu, 30 Mac 2011

Home » , , , , , » 5 jam tanpa internet…

5 jam tanpa internet…

 

 

salam bahagia,

 

Petang2 tadi tengah asyik mahsyuk nak siapkan n3 ini.. sekali line tenet terputus… lebih kurang jam 4.45 petang.. memula tu ingatkan kena block.. almaklumlah bil dah tertunggak lebih 1 bulan.. Smile with tongue out

 

try reconnect banyak kali.. dok dapat mesej ‘modem @ other device error… adeiihh… fenin dibuatnya..

 

dial #103.. telefon rumah yer.. henfon kami dah lama kiok..  mujur la cik adik customer service tu sangat baik hati.. kalo ade masalah dengan line streamyx kena call #100.. call la #100 tu, mesin jer yang bercakap, tapi ade mesej dalam mesin tu cakap,

 
kawasan utara, pahang dan lembah kelang (dan beberapa tempat lagi ade disebut, tapi ibu lupa..)mengalami gangguan talian, dan sedang dalam proses kenalpasti

 

lepas maghrib ibu call lagi #100 tu, dapat bercakap dengan customer servis, Lokman namanya.. setelah bersoal jawab 123456 dot dot dot.. oowhh, betul la ade gangguan talian @ mentenan & sedang dibuat oleh pihak sub-con TM.. dan kerana ini dibawah plan pihak luar, maka pihak TM tak buleh nak beri jaminan berapa lama akan tergendala talian..

 
khabarnya 17,000 pengguna yang terbabit dengan gangguan ni.. so agak2 daripada 17,000, berapa orang lah gamaknya blogger cam ibu ni…. Winking smile

 

Ibu pun lega la.. sekurang2nya bukan la di bock.. ekekkeke… Smile with tongue out

 

5 jam tu.. selesai banyak jugak lah koje rumah… ade juga hikmahnya kan.. hehehhe…

 

la ni mata pun dah ngantuk… camno nak blogwalking nih…

 

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...